ΑΕΚ: Η παρουσία του Σιμάνσκι πλάι στον Κριχόβιακ και τα πρόσωπα του άξονα

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στο πλευρό του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ -και με τον στόχο του Μουντιάλ- πιάνει υψηλότερα στάνταρ απόδοσης στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, εκεί όπου την επόμενη σεζόν θα χρειαστεί αναβάθμιση.

Το δίδυμο των Πολωνών μέσων της ΑΕΚ, του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και του Ντάμιαν Σιμάνσκι έπαιξε για πρώτη φορά μαζί στα play offs στο ισόπαλο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ όπου ήρθε ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την Ένωση, ενώ στο κλείσιμο του πρώτου γύρου των play offs, η ΑΕΚ σημείωσε την πρώτη της νίκη περνώντας νικηφόρα με 2-3 από τα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, μένοντας έτσι ζωντανή στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Σιμάνσκι αναδεικνύεται στο πλευρό του Κριχόβιακ

Ο Σιμάνσκι στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ είχε σκαμπανεβάσματα στις εμφανίσεις του. Παίζοντας τελευταία μαζί με τον Κριχόβιακ στον χώρο της μεσαίας γραμμής όμως βγάζει σταθερότητα και πιάνει υψηλότερα στάνταρ απόδοσης. Η παρουσία του συμπατριώτη του, ο οποίος διαθέτει αναμφισβήτητα μεγάλη κλάση, φαίνεται πως απελευθερώνει τον Σιμάνσκι και αναδεικνύει τις ικανότητές του.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ο Σιμάνσκι σε στατική φάση σκόραρε με κεφαλιά βοηθώντας την ΑΕΚ να φύγει με την ισοπαλία, με τον Πολωνό χαφ να έχει μια ικανοποιητική εικόνα συνολικά, ενώ στο διπλό επί του ΠΑΣ Γιάννινα ο Σιμάνσκι παίζοντας σε σχηματισμό 4-3-3 πρόσφερε σημαντικά στο ανασταλτικό κομμάτι με τα τρεξίματα και τις δεύτερες μπάλες, έχοντας τους Κριχόβιακ και Μάνταλο μπροστά του να αναλαμβάνουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Κριχόβιακ με τον Σιμάνσκι

Η πρόκληση του Μουντιάλ με την Εθνική Πολωνίας

Ο Σιμάνσκι δείχνει ανεβασμένος, ενώ μπροστά του έχει και μια μεγάλη πρόκληση. Την κλήση του στην αποστολή της Εθνικής Πολωνίας για το Μουντιάλ. Όταν είχε πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ η επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ήταν ένας βασικός του στόχος για την επιλογή των κιτρινόμαυρων. Και η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται σταθερά στο μυαλό του, κάτι που εξέφρασε και στις δηλώσεις του στη NOVA: «Αυτό είναι το όνειρό μου. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Στη ζωή είναι όλα πιθανά να συμβούν. Δεν είναι εύκολος ο όμιλός μας. Βρισκόμαστε μαζί με το Μεξικό, την Αργεντινή και τη Σαουδική Αραβία, όμως όλα είναι πιθανά να συμβούν. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή να βρεθεί στο Μουντιάλ», ανέφερε.

Η έλευση του Κριχόβιακ στην ΑΕΚ βοηθάει και τον Σιμάνσκι να βρίσκεται στα ραντάρ του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην Αθήνα για να δει τους δύο Πολωνούς στην αναμέτρηση με τον Άρη. Μετά το γκολ που σκόραρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το όνομα του Σιμάνσκι «έπαιξε» ξανά δυνατά στα ΜΜΕ της πατρίδας του, παραλληλίζοντας το μάλιστα και με το τέρμα που είχε σημειώσει εναντίον της Αγγλί

Η αναβάθμιση που χρειάζεται η ΑΕΚ στον άξονα

Επιστρέφοντας στην ΑΕΚ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σιμάνσκι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μαζί με τον Γαλανόπουλο οι δύο χαφ που θεωρούνται «σίγουροι» για την επόμενη σεζόν. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι κιτρινόμαυροι θα χρειαστούν «φρέσκο αίμα» και τα πρόσωπα είναι πιθανό να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό.

Τα συμβόλαια των Σιμόες και Σάκχοφ ολοκληρώνονται (για τον πρώτο υπάρχει μικρό παράθυρο ανανέωσης, ο δεύτερος πρόκειται να φύγει), ο Λε Ταλέκ είναι πιθανό να ψάξει την αποχώρησή του, ο Κριχόβιακ αποτελεί μια ειδική περίπτωση που η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει στο ρόστερ της, ωστόσο η υπόθεσή του παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες, ενώ ο Φράνσον δεν έχει παίξει ούτε λεπτό ως τώρα και το μέλλον του συγκεντρώνει ερωτηματικά.

Με τα παραπάνω δεδομένα και λόγω της σημαντικής αναβάθμισης που «φωνάζει» πως χρειάζεται ο άξονας της μεσαίας γραμμής, η ΑΕΚ με τις αποχωρήσεις που θα προκύψουν θα χρειαστεί είτε να διατηρήσει τον Κριχόβιακ, είτε να φέρει έναν χαφ μεγάλης αξίας, συν ακόμα άλλες δύο καλές περιπτώσεις κεντρικών μέσων. Ειδικά αν θελήσει να βασιστεί σε σχηματισμό 4-3-3 την επόμενη σεζόν.

gazzetta.gr/ @Photo credits: INTIME