Μήνυση κατά του ομογενούς μεγιστάνα Ντιν Σπανού κατέθεσε η αδερφή του

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Ακόμη και Ελλήνων ομογενών. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Το γαρ πολύ του χρήματος γεννά παραφροσύνη” για να παραφράσουμε το γνωστό δημώδες σλόγκαν.

Μεταφέρουμε από τον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης την είδηση και το σχετικό ρεπορτάζ:

Ο ομογενής ιδιοκτήτης των Los Angeles Chargers, Ντιν Σπανός (Dean Spanos), κατηγορείται σε μήνυση που υπέβαλε η αδελφή του για επανειλημμένες παραβιάσεις απαιτήσεων εμπιστοσύνης και για μισογυνική συμπεριφορά.

Η μήνυση κλιμακώνει τη συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ των τεσσάρων αδερφών Σπανού για τον έλεγχο του franchise.

Η Dea Spanos Berberian υπέβαλε αίτηση την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Σαν Χοακίν ζητώντας τον αποκλειστικό έλεγχο του οικογενειακού τραστ που ελέγχει το 36% της ιδιοκτησίας των Chargers. Η μήνυση ζητά επίσης από το δικαστήριο να αναστείλει και να αφαιρέσει τον Dean Spano από συνεμπιστευματοδόχο στο καταπίστευμα και ζητά τον αποκλεισμό του Μιχαήλ Σπανού ως διαδόχου στο καταπίστευμα.

Ο Ντιν Σπανός, ο Μάικλ Σπανός και Αλεξία Σπανού Ρουλ εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι είναι ενωμένοι στη συνέχιση της ιδιοκτησίας της ομάδας.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η αδερφή μας Dea, η οποία σαφώς δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να συμμετέχει στις επιχειρήσεις της οικογένειας, κατέφυγε σε ψευδείς και προκλητικές κατηγορίες σε μια προσπάθεια να επιβάλει τη θέλησή της στην υπόλοιπη οικογένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Εμείς οι τρεις και τα παιδιά μας, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 75% της οικογένειας και την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων της, στεκόμαστε ενωμένοι για να υποστηρίξουμε τις επιθυμίες των γονιών και των παππούδων μας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς ιδιοκτησίας και λειτουργίας των Chargers».

Ο Ντιν Σπανός και η Μπερμπεριάν παρέμειναν ως συνεντολοδόχοι του καταπιστεύματος μετά τον θάνατο του Άλεξ και της Φαίης Σπανού το 2018.