Η Όλγα Σαραντοπούλου για την “Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού”

Με δήλωσή της στην Panhellenic Post η Γραμματέας ΣΑΕ και Πρόεδρος Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας Δρ Όλγα Σαραντοπούλου τοποθετείται στο θέμα της θεσμοθέτησης “Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού”.

H Δήλωση της Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου έχει ως ακολούθως:

«Ορθώς  έπραξε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς  και υιοθέτησε την πρόταση του Hellenic Congress of America, (HECA) τον Απρίλιο του 2021, αποφασίζοντας την θεσμοθέτηση «Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού» κατά την οποία θα τιμώνται οι Ομογενείς και όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού.

Η Διακομματική Επιτροπή, στις δύο  τηλεδιασκέψεις του Απριλίου του 2021 έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες εκπροσώπους της Ομογένειας να τοποθετηθούν  και ακούστηκαν όλες οι απόψεις των ομογενειακών φορέων που εκπροσωπούντο και οι οποίες ήταν ενθουσιωδώς θετικές στην πρόταση.  Κατόπιν τούτου η Διακομματική αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση την θεσμοθέτηση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου  του  HECA κ. Νίκου Αποστολόπουλου.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν είδαμε την κυβέρνηση να προχωρήσει  στην νομοθέτηση της προτάσεως ανακηρύσσοντας «Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού» και αναμένουμε στο άμεσο μέλλον να υλοποιηθεί η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής για τους Έλληνες της Διασποράς και, μάλιστα, πριν από τις εκλογές».

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας ΣΑΕ

Πρόεδρος Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας