Χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Ελλάδος Πόλο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς μίλησε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και έδωσε το… σύνθημα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στην εθνική ομάδα πόλο ανδρών, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, μετά τη σπουδαία νίκη της γαλανόλευκης απέναντι στην Κροατία με 9-7. «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων και τόνισε «κάναμε καλές εμφανίσεις και κατακτήσαμε πανάξια το μετάλλιο», με τον έμπειρο άσο να δίνει το σύνθημα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπόσχομαι να μη συγκινηθώ, είναι ημέρα γιορτής και χαράς. Πανάξια κατακτήσαμε το μετάλλιο, κάναμε καλές εμφανίσεις. Ένα κακό παιχνίδι με την Ιταλία δεν αναιρεί τίποτα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Θέλω να αφιερώσω στον Μάνο Ζερδεβα και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, είμαι σίγουρος ότι θέλουν να βγάλουν τα ρούχα τους και να παίξουν», ανέφερε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όσο για το αν αυτό το μετάλλιο είναι η συνέχεια από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε: «Θέλουμε παραπάνω. Δεν μας φτάνει ένα μετάλλιο, μία τρίτη θέση. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, το δείχνουμε κάθε χρόνο και ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι».

Κορυφαία ομάδα

«Το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση είμαστε στα μετάλλια, φανερώνει ότι πλέον βρισκόμαστε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου» δήλωσε στον «Real fm 97,8» ο Άγγελος Βλαχόπουλος για την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας πόλο ανδρών να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη. 

«Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να έχει συνέχεια η επιτυχία αυτή» πρόσθεσε ο διεθνής παίκτης, δίνοντας τα εύσημα στον τερματοφύλακα της εθνικής μας Παναγιώτη Τζωρτζάτο για την εμφάνιση του στο μικρό τελικό, όπου η ελληνική ομάδα κέρδισε με 9-7 την Κροατία. «Χαίρομαι για τον Παναγιώτη, έχει παλέψει πολύ να βρίσκεται εδώ» ανέφερε.

«Παίζουμε ωραίο πόλο. Είμαστε γρήγοροι στην σκέψη, σαν ομάδα, υπάρχουν αυτοματισμοί, είμαστε δεμένοι» είπε για το «μυστικό» της επιτυχίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Άγγελος Βλαχόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Real Sports και στους Παύλο Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Περπερίδη.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στάθηκε και στον ημιτελικό, όπου η εθνική μας γνώρισε την ήττα από την Ιταλία και δεν μπόρεσε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό. «Αν παίζαμε με ψυχή όπως παίξαμε σήμερα, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Μας φόβισε ο ημιτελικός, μας κράτησε πίσω, κάναμε τακτικά λάθη και γι’ αυτό δεν κερδίσαμε» υπογράμμισε.

Πόλο: Η Εθνική «βύθισε» τους Κροάτες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Με μια μαγική εμφάνιση που δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση, η τρομερή Ελλάδα επικράτησε 9-7 της Κροατίας στον μικρό τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Περήφανη, μοναδική και αγαπητή από όλους! Η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών ισοπέδωσε την Κροατία (9-7) στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της, το χάλκινο μετάλλιο!

Χωρίς τους Παπαναστασίου και Ζερδεβά, κόντρα στην πολλές φορές εχθρική διαιτησία, τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου, μετά το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μπαίνουν ξανά στο βάθρο σε μια τεράστια διοργάνωση!

Οι διεθνείς δεν… μάσησαν απέναντι σε μια ομάδα που μένει εκτός μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια (!) και άφησε τρομερές υποσχέσεις για τα επόμενα τουρνουά που θα ακολουθήσουν. Κανακάκης και Αργυρόπουλος ήταν τρομεροί επιθετικά, ενώ ο Τζωρτζάτος που ανέλαβε δύσκολο έργο, κατέβασε ρολά στο ματς!

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2