Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει μυστικά πίσω από κλειστές πόρτες στο δεύτερό της βιβλίο

Νέα Υόρκη (AP) – Η Μισέλ Ομπάμα θα κυκλοφορήσει ένα (ακόμα) βιβλίο αυτό το φθινόπωρο με τίτλο «The Light We Carry» («Το Φως Που Κουβαλάμε») το οποίο αντανακλά τις εμπειρίες της σε έναν, ολοένα και περισσότερο στρεσογόνο κόσμο, τα μυστικά του οποίου αποκαλύπτει ξεναγώντας μας σ′ αυτόν.

Είναι το νέο βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ μετά την κυκλοφορία του μπολμπάστερ «Becoming» το οποίο πούλησε περισσότερα από 17 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ξεπερνώντας τις πωλήσεις από κάθε αυτοβιογραφικό βιβλίο που έγραψε πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμα και πωλήσεις και το βιβλίο του συζύγου της, πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

«Έμαθα ότι είναι ΟΚ να αναγνωρίζω ότι η αυτοεκτίμηση έχει περιτύλιγμα ευαισθησίας, κι ότι αυτό που μοιραζόμαστε ως άνθρωποι σε αυτή τη γη είναι η παρόρμηση να αγωνιζόμαστε για καλύτερο, πάντα και ανεξάρτητα από το τι», γράφει η Μισέλ Ομπάμα στην εισαγωγή του βιβλίου, η κυκλοφορία του οποίου ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το Random House Publishing Group και το Crown.

«Γινόμαστε πιο τολμηροί όταν είμαστε φωτεινοί. Αν ξέρεις το φως σου, ξέρεις τον εαυτό σου. Γνωρίζεις τη δική σου ιστορία με ειλικρινή τρόπο. Από την εμπειρία μου, αυτός ο τύπος αυτογνωσίας δημιουργεί αυτοπεποίθηση, η οποία με τη σειρά της γεννά ηρεμία και την ικανότητα διατήρησης της προοπτικής, η οποία οδηγεί, τελικά, στη δυνατότητα ουσιαστικής σύνδεσης με τους άλλους – και αυτό για μένα είναι το θεμέλιο όλων των πραγμάτων».

Το νέο βιβλίο δεν αποτελεί μέρος της οικονομικής συμφωνίας με τα οκτώ μηδενικά που κατέληξαν οι Ομπάμα το 2017 με την εταιρεία Penguin Random House για τα απομνημονεύματά τους, λίγο μετά την αποχώρησή εκείνου από την εξουσία. Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να συζητήσει τους οικονομικούς όρους για το νέο βιβλίο.

Η Crown θα εκδώσει το βιβλίο 336 σελίδων στις 15 Νοεμβρίου, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Becoming”, και ανακοίνωσε την πρώτη εκτύπωση 2,75 εκατομμυρίων αντιτύπων για τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το «The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times» θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε 14 γλώσσες και 27 χώρες, ενώ αναμένονται επιπλέον συμφωνίες δικαιωμάτων.

«Στο νέο της βιβλίο, η Μισέλ Ομπάμα προσφέρει στους αναγνώστες μια σειρά από φρέσκες ιστορίες και οξυδερκείς προβληματισμούς για την αλλαγή, την πρόκληση και τη δύναμη, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησής της ότι όταν γινόμαστε δεκτικοί για τους άλλους, μπορούμε να φωτίσουμε τον πλούτο και τις δυνατότητες του κόσμου γύρω μας, ανακαλύπτοντας βαθύτερες αλήθειες και νέα μονοπάτια για πρόοδο», αναφέρει σε ένα μέρος της η ανακοίνωση του εκδότη.

«Αντλώντας από τις εμπειρίες της ως μητέρα, κόρη, σύζυγος, φίλη και πρώτη κυρία, η Μισέλ Ομπάμα μοιράζεται τις συνήθειες και τις αρχές που έχει αναπτύξει για να προσαρμόζεται επιτυχώς σε κάθε αλλαγή και να ξεπερνά διάφορα εμπόδια – την κερδισμένη σοφία που τη βοηθά να συνεχίσει να εξελίσσεται».

Την Πέμπτη, η Penguin Random House ανακοίνωσε ότι μετονομάζει ένα ετήσιο βραβείο συγγραφής προς τιμήν της, το Βραβείο Μισέλ Ομπάμα για Αυτοβιογραφία (συνοδευόμενο από το ποσό των 10.000 δολαρίων – 9.813 ευρώ) που αποτελεί μέρος ενός προγράμματος βραβείων για μαθητές δημόσιου λυκείου που ξεκίνησε η εταιρεία το 1993.

Από τότε που ολοκλήρωσε το «Becoming», η Μισέλ Ομπάμα έγραψε μια έκδοση για νεότερους αναγνώστες και δημιούργησε ένα podcast. Με τον Μπαράκ Ομπάμα και την εταιρεία παραγωγής τους Higher Ground έχει δουλέψει σε πρότζεκτς όπως το, βραβευμένο με Όσκαρ, ντοκιμαντέρ «American Factory» και ένα ντοκιμαντέρ για την περιοδεία της με τίτλο «Becoming», κατά την διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε σε αρένες των ΗΠΑ με την Οπρα Γουίνφρι και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ να της παίρνουν συνέντευξη. Τα σχέδια προώθησης για το «The Light We Carry» θα ανακοινωθούν αργότερα.

H Crownν είναι επίσης ο επί μακρόν εκδότης του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είναι συγγραφέας βιβλίων που έχουν κάνει εκατομμύρια πωλήσεις. Το «A Promised Land», το πρώτο από τα δύο προγραμματισμένα απομνημονεύματα σχετικά με την προεδρία του, κυκλοφόρησε το 2020. Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο.

huffingtonpost.gr