Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τις διαρροές στοιχείων για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκάλεσαν οι διαρροές για το ζήτημα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Εισαγγελική έρευνα, και μάλιστα προσωπικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα διενεργηθεί για τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Άπτεται θεμάτων εθνικής ασφαλείας

Η ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας καθώς και στον τρόπο που διέρρευσαν στοιχεία για την παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων.

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου αποτέλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Πηγή: in.gr