Δένδιας-Τσαβούσογλου: Σύντομος χαιρετισμός στην Σλοβενία

Σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του “2022 Bled Strategic Forum” που πραγματοποιείται στο Μπλεντ της Σλοβενίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας υπουργός, προσερχόμενος στη σύνοδο, δήλωσε:

“Η Ελλάδα πάντοτε συνυπογράφει κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, εξ’ ου και η παρουσία μας σήμερα εδώ”. Όπως σημείωσε στο Μπλεντ βρίσκονται περισσότεροι από 25 υπουργοί Εξωτερικών για να συζητηθούν μία σειρά από θέματα πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.  “Καταρχήν, τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως αυτές εξελίσσονται, αλλά και, μάλιστα, ενόψει του χειμώνα”, επεσήμανε.

«Τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την τεράστια πρόκληση που συνιστά η κλιματική αλλαγή. Μετά μάλιστα από την επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα Τζον Κέρι στην Αθήνα, την ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα του “Οur Ocean Conference” το 2024 για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς και στις θάλασσες. Αλλά, επίσης, και τα ζητήματα παραπληροφόρησης και, γενικά, όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα τόσο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.