Το ανακαινισμένο Bondi Pavilion ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Σχέδιο του ανακαινισμένου παραθαλάσσιου κτιρίου, Bondi Pavilion. Φώτο: Supplied

 

Σίδνεϊ.- Μετά από δύο χρόνια, το όμορφα ανακαινισμένο Bondi Pavilion ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, με μία μεγάλη πολιτιστική γιορτή που θα μπορούν να απολαύσουν όλες ηλικίες.

Στο διάστημα που ήταν κλειστό πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Waverley (Σίδνεϊ), μια σημαντική αποκατάσταση των χώρων του ιστορικού αυτού κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς, στο παραθαλάσσιο προάστιο του Σίδνεϊ ώστε να μπορεί να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να αποτελεί κόμβο για τις τέχνες και τον πολιτισμό για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Η ελληνικής καταγωγής δήμαρχος Waverley, Paula Masselos, δήλωσε ότι το έργο αποκατάστασης του Pavilion από τον Δήμο, και η διατήρησή του ως κοινοτικού κέντρου κατοχυρώνει τη θέση του ως κορυφαίου χώρου τέχνης και πολιτισμού που θα φιλοξενεί αξιόλογα καλλιτεχνικά και δημιουργικά προγράμματα.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε ξανά την κοινότητα στο αγαπημένο μας Pavilion όπου θα μπορούν να ανακαλύψουν όσα έχει να προσφέρει, όχι μόνο κατά τη γιορτή των εγκαινίων, αλλά και για τα επόμενα χρόνια”.

Η εκπληκτική αποκατάσταση αξίας $38 εκατ. περιλαμβάνει μια ανανεωμένη γκαλερί τέχνης, ευέλικτους πολιτιστικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του νέου χώρου ψηφιακής κληρονομιάς Bondi Story Room, ένα κέντρο υποδοχής και ταμείο, δύο χώρους εστίασης (ένα εστιατόριο και ένα καφέ), μεγαλύτερο στούντιο κεραμικής, συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου κλιβάνου, νέες τουαλέτες, ντους καθώς κι ένα οικογενειακό και προσβάσιμο μπάνιο και χώρο για αλλαγή. Όλοι οι άλλοι υπάρχοντες χώροι στο εσωτερικό του Pavilion έχουν επίσης ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί.

Οι εξωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν διαμορφωμένες εσωτερικές αυλές, μια νέα μεγάλη είσοδο στα βόρεια και τη δημιουργία πρόσθετων συνδέσεων ανατολής-δύσης, όπως και καλύτερη πρόσβαση από το Campbell Parade προς την παραλία. Επίσης τοποθετήθηκαν τα κεραμίδια οροφής από τερακότα στο αρχικό σχέδιο cordova του 1928 αλλά και 220 ηλιακοί συλλέκτες που θα καλύτπουν το 70% των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας, Peter Tonkin της Tonkin Zulaikha Greer Architects, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της ανακαίνισης του Bondi Pavilion ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα της καριέρας του και ότι απόλαυσε ιδιαίτερα την πρόκληση να αποκαταστήσει ένα τέτοιο ιστορικό κτίριο πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Το Bondi Pavilion είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ένα παλιό κτίριο που βρίσκεται σε ένα εχθρικό παράκτιο περιβάλλον μπορεί να επανασχεδιαστεί μέσω της εφευρετικότητας και της καινοτομίας στο σχεδιασμό”, δήλωσε ο κ. Tonkin.

Εδώ και 90 χρόνια, το Bondi Pavilion αποτελεί βασικό μέρος της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της παραλίας Bondi.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Τα εγκαίνια για την επανέναρξη λειτουργίας του Bondi Pavilion θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 6μμ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία συναυλία στην αυλή, καλλιτεχνικές εκθέσεις, και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Η δήμαρχος Masselos, δήλωσε ότι η βραδιά των εγκαινίων υπόσχεται να είναι μια βραδιά ανακάλυψης και εξερεύνησης.

“Ο Δήμος Waverley είναι πολύ περήφανος που διατήρησε το Pavilion ως κοινοτικό και πολιτιστικό κέντρο γεγονός που εδραιώνει τη θέση του ως κορυφαίου χώρου τέχνης και πολιτισμού και τόπου συνάντησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας”, δήλωσε

“Αυτό είναι το αγαπημένο μας Bondi Pavilion, αλλά όχι όπως το θυμάστε. Μένωντας πιστοί στην αρχιτεκτονική του, η αποκατάσταση σχεδιάστηκε για να αντέξει για τις επόμενες δεκαετίες”.

*Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πάρτι των εγκαινίων αλλά χρειάζεται να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην ιστοσελίδα www.bondipavilion.com.au