Επιβάτης αεροπλάνου απείλησε με βόμβα: Απογειώθηκαν μαχητικά

Η έρευνα για το περιστατικό παραμένει σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεση

Συναγερμός σήμανε σε πτήση της Singapore Airlines μετά από απειλή για βόμβα. Χρειάστηκε, μάλιστα, να πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη για να το συνοδεύσουν στο έδαφος.

«Δύο μαχητικά F16C/Ds κινητοποιήθηκαν για να συνοδεύουν πτήση της Singapore Airlines η οποία απογειώθηκε από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό της Σιγκαπούρη. Αυτό έγινε λόγω απειλής για βόμβα μέσα στο αεροσκάφος» επεσήμανε η Πολεμική Αεροπορία της Σιγκαπούρης σε ανακοίνωσή της.

«Τα μαχητικά μας συνόδευσαν την πτήση μέχρι την προσγείωσή της στο αεροδρόμιο Changi» επισημάνθηκε.

Κινητοποίηση του στρατού

Ο στρατός «κινητοποιήθηκε άμεσα» σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, η έρευνα του οποίου απέδειξε πως η απειλή ήταν ψευδής.

«Η Ομάδα Χημικής, Βιολογικής, Ραδιολογικής και Εκρηκτικής Άμυνας (του στρατού) και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αεροδρομίου βρέθηκαν επί τόπου για να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς» προσθέτει η ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το CNN.

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν πως ένας 37χρονος επιβάτης είχε ισχυριστεί πως υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός σε μία χειραποσκευή και απείλησε το πλήρωμα.

Η έρευνα για το περιστατικό παραμένει σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεση.

Ευτυχώς, η πτήση, που διήρκεσε 16 ώρες και 25 λεπτά, προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβαίνοντες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Η αεροπορική εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση για όλους όσους επηρεάστηκαν από το συμβάν. «Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές για την έρευνα και λυπούμαστε που δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Πηγή: in.gr