Μητσοτάκης: Θα μιλήσει σε εκδήλωση της Google – Ανακοινώνεται νέα μεγάλη επένδυση

Αθήνα.- Μετά τη Microsoft και την Amazon, και η Google προχωράει στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα.

Συνάντηση με την πρόεδρο της Google Cloud International, Αντέρ Φοξ-Μαρτίν, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης (10:30), ενώ στις 12 το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Google στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μετά τη Microsoft και την Amazon, και η Google προχωράει στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα πλέον θα είναι μία από τις λιγοστές χώρες παγκοσμίως εκτός της Βορείου Αμερικής, στην οποία θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές παροχής υπηρεσιών cloud.

Συνεκτιμώντας και την παρουσία στην Ελλάδα εκτεταμένων υποδομών cloud και άλλων ομίλων, όπως της Lamda Helix που εξαγοράστηκε από την Digital Realty, καθίσταται σαφές πως η χώρα αποκτά πλέον την τεχνολογική υποδομή, τις υπηρεσίες και κυρίως τις ταχύτητες και την υποστήριξη που χρειάζεται όχι μόνον για να επιταχύνουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αλλά και για να υποστηρίξει ολόκληρη την περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Google θα αναπτύξει υποδομές ενός data center στην Ελλάδα σε μια επένδυση που, αν και ο προϋπολογισμός της δεν αποκαλύπτεται, εκτιμάται πως προσμετράται σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Μιλώντας στην «Κ» τον Ιούλιο ο πρόεδρος της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Ματ Μπρίτιν, είχε εξηγήσει τη στόχευση του ομίλου για την ελληνική αγορά:

«Συνεχίζουμε να είμαστε σταθερά δίπλα στην Ελλάδα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τις στηρίζουμε όσο μπορούμε. Μέσα από τα εργαλεία, τις υπηρεσίες, τις επενδύσεις και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα επιδιώκουμε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη και καλύτερη και να συμβάλουμε στην πορεία της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Με πληροφορίες από Moneyreview.gr

Πηγή: skai.gr