Η Τάνια Τσανακλίδου τραγουδά Γιάννη Σπανό στο Ηρώδειο

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού (1934-2019) και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Μετρώντας 48 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στον «Μορμόλη» (1974) και ακριβώς 40 από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους στο «Φίλε…» (1982), που επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά (1985) με τον δίσκο «Της βροχής και της νύχτας», η μεγάλη ερμηνεύτρια επιμελείται καλλιτεχνικά και ερμηνεύει ένα πρόγραμμα-φόρο τιμής στον συνθέτη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος χαρίζοντάς μας εμβληματικά κομμάτια.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η Τάνια Τσανακλίδου συμπράττει με τον Κώστα Νικολόπουλο, που διευθύνει την ορχήστρα και ενορχηστρώνει, και, παράλληλα, καλεί στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού πέντε σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, τη Λιζέτα Καλημέρη, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τον Φώτη Σιώτα και τη Νεφέλη Φασούλη, για να προσεγγίσουν ο καθένας με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο τις συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μελωδίες του Γιάννη Σπανού κάτω από τον Ιερό Βράχο, κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να κάνει όσο ήταν εν ζωή.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σπανό

Αρχές του ’60, από τις μπουάτ του Παρισιού και τις λαμπερές συνεργασίες στη γαλλική σκηνή (Ζιλιέτ Γκρεκό, Μπριζίτ Μπαρντό, Σερζ Γκενσμπούρ), ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης από το Κιάτο Κορινθίας Γιάννης Σπανός επιστρέφει στην Αθήνα. Ηχογραφεί το πρώτο του ελληνικό τραγούδι –«Μια αγάπη για το καλοκαίρι», με τη φωνή της Καίτης Χωματά– και πρωτοστατεί στη δημιουργία του Νέου Κύματος.

Έκτοτε, για περισσότερα από 60 χρόνια, συνθέτει για ραδιόφωνο, θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Μελοποιεί Γάλλους και Έλληνες ποιητές, και συνεργάζεται με τους μεγάλους στιχουργούς και ερμηνευτές. Ορόσημα στην πορεία του θεωρούνται οι τρεις «Ανθολογίες» –«Ανθολογία Α΄» (1967), «Ανθολογία Β΄» (1968), «Ανθολογία Γ΄» (1975)– σε στίχους Ελλήνων ποιητών όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Κώστας Καρυωτάκης, η Μυρτιώτισσα, ο Νίκος Καββαδίας κ.ά.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Eρμηνεία: Τάνια Τσανακλίδου

Διεύθυνση ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις:
Κώστας Νικολόπουλος

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο, πλήκτρα
Νίκος Παπαϊωάννου: μπάσο, τσέλο, samples
Θάνος Καζαντζής: τύμπανα
Γιώργος Δούσος: πνευστά
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: τρομπόνι, πλήκτρα, ακορντεόν
Φώτης Σιώτας: βιολί, τραγούδι
Γιάννης Παπαγεωργίου: κιθάρα, τραγούδι
Μανώλης Πάππος: μπουζούκι
Κώστας Νικολόπουλος: κιθάρες, μπάσο

Info

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια

Κάτω Διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη: 70 €
Ζώνη A: 60 €
Ζώνη B: 45 €
Ζώνη Γ: 40 €

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 30 €
Ζώνη Ε: 25 €
Ζώνη ΣΤ: 20 € – Φοιτητικό/Ανέργων: 15 € (περιορισμένος αριθμός)
Ζώνη Ζ: 15 € (περιορισμένη ορατότητα)

Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 15 € στο τηλέφωνο 210 3221897
(Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-17.00)

Προπώληση: Ticket Services