Ομογένεια: Εντυπωσιακή η παρουσίαση του Βιβλίου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 9/10/22, στο σχολείο της Κοινότητας, Alphington Grammar, η παρουσίαση του βιβλίου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στη συγγραφή του βιβλίου πήραν μέρος 18 εκπαιδευτικοί οι οποίοι έγραψαν εκλαϊκευμένα μικρά κείμενα βασισμένα σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα από την Επανάσταση του 21. Τα κείμενα αυτά είναι για μαθητές των Ελληνικών σχολείων της Παροικίας αλλά είναι τόσο καλογραμμένα που θα τα ευχαριστηθούν και οι μεγαλύτεροι. Ιδιαίτερα είναι ιδανικά για γονείς και παππούδες που θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους για το μεγάλο αυτό γεγονός που συνέβαλε να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες η όμορφη Πατρίδα μας.

Ο τίτλος του βιβλίου για τα 200 χρόνια είναι: «1821 αγώνας σήμερα ελευθερία»

Οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στη συγγραφή του βιβλίου είναι :

Μαρία Αναγνωστίδου, Έφη Ασημακοπούλου, Θεόδωρος Ασημακόπουλος,

Αφροδίτη Βαβάκη, Ηλίας Βλάχος, Πόπη Δρούγα, Σύρμω Καπούτση, Άνα Κουτσουρούπα,

Χρήστος Μονόχειρ, Μάρω Νικολάου, Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη,

Μαρία-Στέλλα Παπαγεωργίου, Ουρανία Παπαγεωργίου, Περιστέρα Παπαγεωργίου,

Νίκη Φαρφαρά-Πάσχου, Βίκυ Πεταλά, Κατερίνα Πουταχίδου, Ευτέρπη Τερζούδη.

Την επιμέλεια και διόρθωση τυχόν ορθογραφικών λαθών έκανε ο εκπαιδευτικός Μάνος Τζιμπραγός.

Τα εξώφυλλα και την εικονογράφηση έκανε η Ουρανία Παπαγεωργίου και την ηλεκτρονική σελιδοποίηση η Περιστέρα Παπαγεωργίου Διευθυντήρια της εταιρείας, Continuous Learning.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η Σία Παπαγεωργίου που πολύ άψογα διεύθυνε την εκδήλωση.

Η Εκδήλωση άνοιξε με τον Εθνικό μας Ύμνο τον οποίο τραγούδησε η καλίφωνη μαθήτρια Καλλιόπη Τζεραμάγια.

Ακολούθησε η εξαιρετική αφήγηση από την Χριστίνα Σουμή του κειμένου που έγραψε η εκπαιδευτικός Ευτέρπη Τερζούδη για τον εθνικό ύμνο μας.

Η μαθήτρια Αγγελίνα Δημητρακοπούλου απήγγειλε πολύ όμορφα ποίημα της Μάρως Νικολάου αφιερωμένο στην επανάσταση.

Το κείμενο για τον Παρθενώνα, το αιώνιο αυτό σύμβολο του πολιτισμού μας, το οποίο έγραψε η Σύρμω Καπούτση, διάβασε πολύ όμορφα η Αθανασία Γάτση.

Στη συνέχεια έγινε συνοπτική παρουσίαση των κειμένων του βιβλίου.

Θερμά χειροκροτήματα κέρδισαν στην εκδήλωση οι μαθητές Αλεσσάνδρα Perri, Γιάννης Καλαμαράς και Τάλια Νικολάου που ήρθαν στην εκδήλωση με τις εθνικές μας ενδυμασίες και που αποτελούν τους χαρακτήρες πολλών κειμένων του Βιβλίου.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης έπαιξε πιάνο ο νεαρός φοιτητής Απόλλωνας Καρακαϊδός.

Την όλη διοργάνωση για την έκδοση του βιβλίου όσο και την παρουσίαση έκαναν η Ουρανία Παπαγεωργίου, η Νίκη Φαρφαρά-Πάσχου και η Περιστέρα Παπαγεωργίου. Η ίδια ομάδα είχε οργανώσει το 2019 το εξίσου πετυχημένο βιβλίο «Η Μικρή Άννα».

Με δήλωσή τους στο Νέο Κόσμο οι διοργανωτές είπαν μεταξύ των άλλων:

«Το βιβλίο αυτό έμελλε να κυκλοφορήσει πέρυσι αλλά λόγω κορονοϊού καθυστέρησε ένα χρόνο. Είναι μια συλλογική προσπάθεια και όλοι οι εκπαιδευτικοί πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις εργασίες τους. Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό αλλά θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για να διδαχτούν τα παιδιά για την ηρωϊκή Επανάσταση του 1821. Ευχαριστούμε όλους που συνέβαλαν για την έκδοσή του. Η Ελληνομάθεια δεν είναι εύκολη υπόθεση εκτός της Ελλάδας και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται θεωρούμε ότι βοηθάει. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν διάφορα αιδέσματα που δώρησαν τα καταστήματα: BAKALIKO, VANILLA, KENTAVROS, PETIT ATELIER, CONTINUOUS LEARNING και οι οικογένειες Καλαμαρά και Γυφτάκη.»

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά, Αλεσσάντρα Πέρρι, Τάλια Νικολάου, Γιάννης Καλαμαράς, Καλλιόπη Τζεραμάγια, Αγγελίνα Δημητρακοπούλου και Απόλλωνας Καρακαϊδός: Supplied