Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση διάρκειας σχεδόν μισής ώρας είχε στον Λευκό Οίκο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν μέσα σε θερμό, εγκάρδιο κλίμα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν η εισβολή του Πατριαρχείου της Μόσχας στην κανονική εκκλησιαστική Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η ιεραποστολή του Πατριάρχη στην Αφρική και οι δυσκολίες της, ενώ υπογράμμισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος ότι ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πριν από την συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Μπάιντεν ο Πατριάρχης είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου όπως τον σύμβουλο του Προέδρου Στιβ Ντορουσέρι, αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας υπεύθυνοι για την Ουκρανία και Ρωσία και την Αφρική.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, οι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Μέμφιδος Νικόδημος.

Το βράδυ η πρέσβειρα της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέθεσε δείπνο προς τιμή του Πατριάρχη Θεοδώρου και της συνοδείας του.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος επισκέπτεσαι για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες από την περασμένη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, προσκεκλημένος του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο το Σάββατο το βράδυ σε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Νέας Υόρκης του απονεμήθηκε το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως έγραψε εκτενώς «ο Εθνικός Κήρυκας». Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, στο τέλος της οποίας έγινε η προχείριση των νέων Αρχόντων του έτους 2022.

Επίσης η Παγκρητική Ομοσπονδία Αμερικής παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα Κοινωνικών Εκδηλώσεων Terrace on the Park.

 

Πηγή:ekirikas.com