Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Ελληνική Γλώσσα δεν μπορεί να διασωθεί χωρίς Έλληνες δασκάλους»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Η Ελληνική Γλώσσα δεν μπορεί να διασωθεί χωρίς Έλληνες δασκάλους». Την άποψη αυτή εκφράζει ο Πρόεδρος του Hellenic Congress of America (HECA)  Νίκος Αποστολόπουλος  από την Β. Καρολίνα, στην Panhellenic Post,  με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας της προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και περιχώρων Σέτας Θεοδωρίδου, για το γεγονός των κενών θέσεων σε αποσπασμένους δασκάλους από την Ελλάδα.

Προσθέτει, μάλιστα, πως σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τις ΗΠΑ, «η ελπίδα για τη διάσωση της Γλώσσας είναι τα τσάρτερς Σκούλς  τα οποία διδάσκουν σε Έλληνες και ξένους μαθητές ελληνικά δύο ώρες κάθε μέρα. Θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να πάρει σοβαρά το ρόλο του και να ενδυναμώσει το έμψυχο υλικό, δασκάλους, συντονιστές κλπ, αλλά και το άψυχο, βιβλία κλπ., που είναι απαραίτητο  για την σωστή λειτουργία  της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης,  στο εξωτερικό».

Εξάλλου, αυτό το επιτάσσει και το Σύνταγμα. H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων.

“Για να είναι συνεπές το Κράτος με τη συνταγματική επιταγή  και για να σωθεί η ελληνική Γλώσσα”, τονίζει ο κ. Αποστολόπουλος, “θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας  να στέλνει 5ετούς διάρκειας δασκάλους στα Ημερήσια και στα Τσάρτερς Σκουλς των ΗΠΑ. Να μαθαίνουν την ελληνική Γλώσσα τα ελληνόπουλα, και τα παιδιά όλου του κόσμου”.