Ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής,  οι δύο αξιωματούχοι της Ελληνικής Παιδείας «άρχισαν να επισκέπτονται διάφορες Μητροπόλεις ανά τη χώρα προκειμένου να ακούσουν και να μάθουν από τους Μητροπολίτες, τους κληρικούς, τους προέδρους των κοινοτήτων, τα συμβούλια των σχολείων, τους δασκάλους και δασκάλες γύρω από τα καθ’ ημέρα θέματα που αντιμετωπίζουν στη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στις κοινότητές τους».

Ο κ. Κουλαρμάνης δήλωσε πως «υπηρετώντας ως διευθυντής του Τμήματος της Παιδείας απαιτείται να ομιλούμε ενώπιος ενωπίω με τους εκπαιδευτικούς και να πληροφορούμαστε ποιες είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες και ανάγκες τους».

Τον Σεπτέμβριο ο κ. Κουλαρμάνης επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Ντιτρόιτ και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νικόλαο, είκοσι ιερείς και 30 δασκάλες και διευθυντές Ελληνικών σχολείων.

Τον Αύγουστο από κοινού οι υπεύθυνοι της Παιδείας Κουλαρμάνης και Σταμκόπουλος, επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Πίτσμπουργκ και συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Σάββα, τον πρωτοσυγκελλεύοντα ιερέα Γεώργιο Κάλλο και την Διευθύντρια Παιδείας Μαρία Σταμούλη.

Τέλος, όπως αναγράφεται στο ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής «η ηγεσία της Παιδείας θα εξακολουθήσει τις επισκέψεις της στις Μητροπόλεις, προκειμένου να αξιολογήσει τις ανάγκες και να συμβάλλει να προχωρήσουν μπροστά». Ανακοινώνει δε το τέταρτο Ετήσιο εκπαιδευτικό Συνέδριο το οποίο θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.