Ελληνικό: Τα εργοτάξια που λειτουργούν και εκείνα που ξεκινούν – Αυξάνονται οι θέσεις εργασίες

Με στόχο την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ελληνικό και την ολοκλήρωση των μελετών  που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να δρομολογηθούν νέα έργα, ξεκίνησε η «επόμενη ημέρα» της εκδήλωσης των εγκαινίων του Ελληνικού.

Τα εργοτάξια του Ελληνικού

Το εργοτάξιο που είναι σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα και με τον αρχικό σχεδιασμό της Lamda, αφορά την κατασκευή του κτηρίου-προτύπου σε διεθνές επίπεδο για τη δημιουργία του νέου κέντρου ΑΜΕΑ. Η κατασκευή βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο και το έργο, όπως ανακοίνωσαν στελέχη της Lamda Development που έχει αναλάβει εξ ολοκληρου το κόστος που ξεπερνά τα 15 εκατ.ευρώ, θα παραδοθεί με το «κλειδί στο χέρι» δηλαδή με πλήρη εξοπλισμό, έτοιμο προς χρήση από σωματεία ΑΜΕΑ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., σε έκταση 7.400 τετραγωνικών μέτρων όπου θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ – Victor Artant και ΣΑμΣΚΠ.

Το δεύτερο μεγάλο εργοτάξιο, όπως φάνηκε και από το βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, συνδέεται με τα έργα της πρώτης φάσης των υποδομών, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης της Ποσειδώνος. Όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Ειδικότερα, έχει ήδη φτάσει σε βάθος 10 μέτρων, θα είναι και το τελικό, ενώ σε μήκος έχει ξεπεράσει τα 400 μέτρα από τα 1.500 που θα είναι συνολικά.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες και του εργοταξίου στο ρέμα των Τραχώνων με τη δημιουργία ενός καναλιού νερού να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων. Η δημιουργία του καναλιού κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει και ψυχαγωγικές λύσεις και προτάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, έχει οριοθετηθεί και το εργοτάξιο κατασκευής του υψηλότερου παράκτιου πράσινου οικιστικού ουρανοξύστη στην Ευρώπη, του Riviera Tower, με τις πρώιμες προπαρασκευαστικές εργασίες να είναι σε εξέλιξη, μετά και την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας.

Το Experience Park

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι στιγμής, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επισκεφτεί το πρώτο μέρος του μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου, το Εxperience Park έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, που δόθηκε στο κοινό τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σταδιακά θα δίνονται και νέες εκτάσεις από το Πάρκο όπου ήδη πραγματοποιείται πληθώρα πολιτιστικών, θεματικών και γενικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεων και δράσεων.

Νέες θέσεις εργασίας

Με τη σταδιακή έναρξη των επιμέρους εργασιών της αστικής ανάπλασης αυξάνονται και οι νέες θέσεις εργασίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 10.000 σε βάθος διετίας, ενώ στην κορύφωσή του, το έργο του Ελληνικού, θα έχει δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή:enikos.gr