Δύσκολες μάχες ομογενών πολιτικών στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Σε πολύ δύσκολες εκλογικές μάχες φαίνεται πως εισέρχονται, στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, οι ομογενείς βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος -και σταθεροί σύμμαχοι της Ελλάδας- Κρις Πάππας (Chris Pappas) και Ντίνα Τάιτους (Dinα Titus) όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

H ομογενής πολιτικός Ντίνα Τάιτους (ευγενική παραχώρηση του πολιτικού της γραφείου).

H ομογενής πολιτικός Ντίνα Τάιτους (φωτο από το πολιτικό της γραφείο).

Την ίδια στιγμή, στην 1η Περιφέρεια της Νεβάδα, η επί χρόνια εκλεγμένη Ντίνα Τάιτους και το επιτελείο της, ήρθαν αντιμέτωποι με μια δημοσκόπηση – σοκ, που εμφανίζει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Μαρκ Ρόμπερτσον (Mark Robertson) να προηγείται με 12 ποσοστιαίες μονάδες, σε μια έρευνα από το Emerson College, που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου.

Αλλες ομογενειακές υποψηφιότητες

Αγώνακάνει και ο ομογενής Στέφανος Φόρτε, υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής της 11ης εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης που καταλαμβάνει το Βόρειο και Βορειοανατολικό Κουίνς. Εκδήλωση στήριξης έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 21ης Οκτωβρίου 2022 στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια.

Η Nicοl Malliotakis (ΝΙκόλ Μαλλιωτάκη) Ρεπουμπλικανή, δίνει μάχη για την Γερουσία.

Τέλος, εκδήλωση στήριξης του πολιτειακού βουλευτή και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Στάτεν Αϊλαντ, ομογενή Μιχάλη Ταννούση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στο ομογενειακό εστιατόριο «Annadale Terrace».

Τα ελληνικά συμφέροντα

Κρίσιμες και για τα ελληνικά συμφέροντα είναι οι ενδιάμεσες εκλογές αφού διακυβεύεται να ταραχθεί η ισορροπία σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπωω, που μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και έχουν τοποθετηθεί κατά της άρσης των κυρώσεων στα εξοπλιστικά της Τουρκίας, με τον περίφημο νόμο CAATSA.

Μια νίκη των Ρεπουμπλικανών ειδικά στην Γερουσία θα σημάνει την λήξη της προεδρίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, του φιλέλληνα Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος πρωταγωνιστεί υπέρ των ελληνικών σμφερόντων. Η Ομογένεια δίνει μάχη να υπερισχύσει του τουρκικού λόμπυ στις ΗΠΑ και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να βγει νικήτρια.

Ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές και στα δύο μέρη (Δημοκρατικοί-Ρεπουμπλικάνοι) δίνουν σκληρή μάχη με νομοθετικές πρωτοβουλίες.  Είναι σημαντικό να επανεκλεγούν.