Μουντιάλ 2022: Ο τελικός της παρηγοριάς Κροατία-Μαρόκο

Για το γόητρο θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες

Το προτελευταίο παιχνίδι, ο μικρός τελικός του Μουντιάλ 2022, θα διεξαχθεί σήμερα στις 17:00 (ΑΝΤ1). Κροατία και Μαρόκο, θα διεκδικήσουν την τιμητική τρίτη θέση του Μουντιάλ 2022.

Σε έναν μικρό τελικό,  δεν μπορείς να μιλήσεις σε φαβορί, καθώς μπορεί οι ομάδες να παρουσιαστούν αδιάφορες και να έχουν «αδειάσει», από τον αποκλεισμό στον ημιτελικό.

Από την άλλη μια τρίτη θέση στο Μουντιάλ 2022, δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ειδικά για ομάδες όμως η Κροατία και ακόμα περισσότερο το Μαρόκο. Οπότε και η νίκη για το γόητρο, αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

Η Κροατία, ήθελε να παίξει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ένα τελικό Μουντιάλ. Το 3-0 από την Αργεντινή στον ημιτελικό ήταν καθαρό (xGoals 3,19-0,62), η Κροατία είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία για 30 λεπτά, δεν είχε κινδυνεύσει μέχρι τη στιγμή του πέναλτι του 1-0 (34’). Αμφισβήτησε έντονα το πέναλτι αλλά πριν προλάβει να συνέλθει και να ανασυνταχθεί, δέχτηκε από αντεπίθεση που προέκυψε από δικό της κόρνερ το 2-0 (39’). Εκεί τα παράτησε, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει από μειονέκτημα δύο γκολ και στο 69’ δέχτηκε το τρίτο.

Όμως η πορεία της στο Μουντιάλ 2022, είναι πετυχημένη, ανεξάρτητα τι θα κάνει απόψε κόντρα στο Μαρόκο.

Η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2ο22

Το Μαρόκο, είναι η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2022.  Τέλος στο όνειρο κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 0-2 από τη Γαλλία. Εξ αρχής η αποστολή του ήταν δύσκολη καθώς αγωνίστηκε με την τεράστια απουσία του Αγκέρντ στην άμυνα, ενώ οι Σαΐς και Μαζραουί που έσφιξαν εν τέλει τα δόντια, ήταν φανερό πως δεν ήταν στο 100% και αντικαταστάθηκαν νωρίς.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς η αδυναμία της άμυνάς του να καθαρίσει μια κάθετη πάσα, έφερε την μπάλα στον Ερναντέζ μετά από κόντρες κι αυτός τελείωσε τη φάση εντυπωσιακά γράφοντας το 1-0 (5’). Στη συνέχεια, το Μαρόκο κυριάρχησε από άποψη κατοχής, φαίνεται όμως πως αυτό, ήταν περισσότερο επιλογή της Γαλλίας, προκειμένου να το κάνει να νιώσει άβολα. Τη γλίτωσε σε δοκάρι στο 17’ και δύο ακόμα φάσεις προς το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο στο 45΄είχε η ίδια δοκάρι μετά το απίθανο ψαλιδάκι του Ελ Γιαμίκ.

Παρόμοιο το μοτίβο στο δεύτερο μέρος, οι ψυχωμένοι Μαροκινοί κυριαρχούσαν, χωρίς πάντως να έχουν τις τεράστιες φάσεις στο πρώτο στάδιο της επανάληψης. Το 2-0 των Γάλλων (79’) τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, κάτι που φαινόταν και από τη γλώσσα του σώματος των παικτών του Ρεγκραγκί, οι οποίοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις συνολικά στο παιχνίδι, όμως δεν βρήκαν σκορ.

Οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2022. Είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 0-0.

newpost.gr