Στο γήπεδο της Ελλάς Μελβούρνης η παρέλαση για την 25η Μαρτίου

 

 Μελβούρνη.Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων και των εγκλεισμών που έζησε η πόλη της Μελβούρνης, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί “μεγαλοπρεπώς το 2023” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι για δεκαετίες η παρέλαση γινόταν στο Shrine of Remembrance. η ελληνική παροικία ήταν η μόνο εθνότητα στην οποία είχε παραχωρηθεί αυτό το “προνόμιο”.

Δυστυχώς κάποιοι ανεγκέφαλοι, παρά τις προειδοποιήσεις ότι θα στερηθεί το δικαίωμα από την παροικία να κάνει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αν γίνουν έκτροπα, χρησιμοποίησαν τον χώρο του μνημείου την ημέρα της εθνικής μας εορτής για να “λύσουν” το Μακεδονικό

Ο τότε απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών.

Όταν ο κ Βαρεμένος ξεκίνησε την ομιλία του, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ξεκίνησαν και οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν.

Μάλιστα, πετάχτηκαν και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων.

Τα προηγούμενα χρόνια η παρέλαση δεν έγινε λόγω Covid-19. Είχε γίνει γνωστό όμως ότι το Shrine of Remembrance ηταν αρνητικό και έτσι επιλέχθηκε η λύση του γηπέδου της Ελλάς Μελβούρνης…

Πηγή: neoskosmos.com