$34 εκατ. έλαβε για το 2022 ο ομογενής CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον

Νέα Υόρκη.- Η JPMorgan Chase έδωσε στον ομογενή διευθύνοντα σύμβουλό της Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) 34,5 εκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωσή του για το 2022, όπως γνωστοποίησε η τράπεζα την Πέμπτη.

Ο κ. Ντάιμον είχε λάβει 34,5 εκατομμύρια δολάρια για το έργο του το 2021, μαζί με ένα μπόνους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να κερδίσει αν παρέμενε στη θέση του ως επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Ο κ. Ντάιμον, 66 ετών, ηγείται της τράπεζας από το 2005 και αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον για τέσσερα ακόμη χρόνια, γεγονός που θα του αποφέρει το μπόνους.

Αυτό το μπόνους είχε προκαλέσει την οργή των μετόχων και οι επενδυτές ψήφισαν κατά της αμοιβής του στην ετήσια συνέλευση πέρυσι. Το διοικητικό συμβούλιο την Πέμπτη δήλωσε ότι «έχει δεσμευτεί να μην του χορηγήσει ειδικά βραβεία στο μέλλον».

Η αποζημίωση για το 2022 περιλαμβάνει μισθό 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων και μπόνους σε μετρητά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του είναι σε περιορισμένες μετοχές που δεν μπορούν να εξαργυρωθούν για αρκετά χρόνια και εξαρτώνται από την απόδοση της τράπεζας.

Ο Ντάιμον πέρασε μεγάλο μέρος του 2022 προειδοποιώντας ότι ανησυχεί για τις αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομία. Ο κατάλογος περιελάμβανε τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ταχείες αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την αποκλιμάκωση της οικονομίας της πανδημίας.

«Δεν γνωρίζουμε το μέλλον», δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα σε τηλεδιάσκεψη. «Μπορεί να είναι μια ήπια ύφεση. Μπορεί και όχι».

Πηγή: «Wall Street Journal»/ekirikas.com