Μακρινή Αλεξιάδη, η ομογενής δερματολόγος που αξιοποιεί βότανα από την Ελλάδα

Βότανα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το νησί της Σκύρου για την περιποίηση του ανθρωπίνου σώματος αξιοποιεί η ομογενής δερματολόγος, Μακρινή Αλεξιάδη, την οποία εμπιστεύονται διασημότητες, όπως αναφέρει το περιοδικό «Vogue».

Το δημοσίευμα ξεκινά λέγοντας πως το να ταξιδέψει κανείς στο ελληνικό νησί της Σκύρου δεν είναι τόσο απλό όσο να πάει από το Α στο Β. Η μακρινή πτήση ακολουθείται συνήθως από τρεις ώρες οδικώς προς το νησί της Εύβοιας, προτού ένα πλοίο χρειαστεί δυόμιση ώρες για να μεταφέρει τον ταξιδιώτη στο κρυστάλλινο Αιγαίο. Οι ντόπιοι μπορούν να συντομεύσουν τη δοκιμασία, φυσικά. Η σχεδιάστρια Γκαμπριέλα Χιρστ (Gabriela Hearst) θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι με πλοίο από την κοντινή Μήλο, όπου έχει εξοχικό, εάν θέλει να επισκεφτεί την Μακρινή Αλεξιάδη (Macrene Alexiades) την κοσμητικό δερματολόγο και χειρουργό λέιζερ με ελληνική καταγωγή και τρία πτυχία Harvard. «Το να είσαι εκεί είναι σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω στο χρόνο», λέει η Αλεξιάδη, η οποία μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός σκυριανού καταφυγίου σε χωριστά επίπεδα που περιλαμβάνει μια ιδιωτική αίθουσα περιποίησης με θέα στην παραλία της Καλαμίτσας.

Το όμορφο, προπολεμικό γραφείο της Αλεξιάδη στην Park Avenue στη Νέα Υόρκη είναι μια αρκετά εύκολη μετακίνηση. Ντυμένη απλά, η Αλεξιάδη λαχταρά την εξαμηνιαία απόδρασή της στην Ελλάδα.

Στο κτήμα της στη Σκύρο, άρχισε να συλλέγει φαρμακευτικά βότανα που φυτρώνουν άγρια στο νησί για την τελευταία προσθήκη στη Macrene Actives, τη σειρά περιποίησης δέρματος που ξεκίνησε το 2009. Αυτόν τον μήνα, η Αλεξιάδη θα επεκταθεί στην περιποίηση σώματος με την Skyros High Performance Body Cream και Body Lotion, κοντά σε όλα τα άλλα τα οποία απολαμβάνουν οι πελάτες της, όπως η Σιένα Μίλερ (Sienna Miller), η Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields) και η make up artist Γκούτσι Γουέστμαν (Gucci Westman).

Πλούσια και νεανική στα 55 της, η Αλεξιάδη ενσαρκώνει την προσέγγιση ελάχιστης παρέμβασης που ακολουθεί τόσο με τους ασθενείς της. «Η εστίαση της Μακρινής είναι η σταδιακή θετική αλλαγή», λέει η Σιλντς. «Με βοηθάει να φαίνομαι σαν να μην έχω βρεθεί ποτέ στον ήλιο», προσθέτει η ηθοποιός, ίσως για πάντα στο μυαλό μας ως η λαμπερή και έφηβη ναυαγός από το «The Blue Lagoon». «Οι φόρμουλές της επικεντρώνονται στην αντικατάσταση διαδικασιών περιποίησης του δέρματος με τρόπους που δεν είχα φανταστεί», προσθέτει η Μίλερ.

«Η Σιένα επικυρώνει τις θεωρίες μου ότι είναι δυνατό να αποκατασταθεί το δέρμα στην κατάσταση που ήταν πριν αρχίσει να εκφυλίζεται, που είναι περίπου στα 25», εξηγεί η Αλεξιάδη, αναφέροντας λεπτομερώς τη σημασία του συνδυασμού συσκευών αντιστροφής της ζημιάς από την υπεριώδη ακτινοβολία, όπως το Picosecond.

Καθώς τρεις ακόμη πελάτες συγκεντρώνονται στην αίθουσα αναμονής της, το είδος της αργής σκοπιμότητας που έχει καλλιεργήσει η Αλεξιάδη στη Σκύρο -και εμφιαλώνεται στη Νέα Υόρκη- φαίνεται να προσφέρει μια ανάπαυλα από τους χαοτικούς ρυθμούς της μεταπανδημικής ζωής. Στο νησί, λέει η Αλεξιάδη, συνήθως χαλαρώνει με ένα ηλιοβασίλεμα χρησιμοποιώντας το σπιτικό της σαπούνι με ελαιόλαδο, ενώ η συγκομιδή βοτάνων της ημέρας στεγνώνει σε χειροποίητα ξύλινα ράφια δίπλα στο κυκλαδίτικο ιατρείο της. Είναι ένα τελετουργικό χωρίς βιασύνη που βελτιώνεται από την εταιρεία.

Πηγή: ekirikas.gr