Τι λέει ο εκδιωχθείς πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Στέφανος Θωμάτος

Ο πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Στέφανος Θωμάτος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ.

Αθήνα.- Μία πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη, υπογραφόμενη από τον κ. Θόδωρο Καλμούκο, δημοσίευσε ο “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης στο φύλλο της 28ης Απριλίου 2023,  από τον εκδιωχθέντα, από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας,  κ. Στέφανο Θωμάτο.

Στη συνέντευξη ο κ. Θωμάτος υποστηρίζει ότι ο ίδιος και μέλη του ΔΣ εκδιώχθηκαν με ένα απλό email επειδή η κοινότητα λόγω οικονομικής στενότητας σταμάτησε την καταβολή της συνεισφοράς στην Αρχιεπισκοπή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων δολαρίων ετησίως.

Αποκάλυψε ακόμα ότι η Αρχιεπισκοπή επέβαλε στην κοινότητα να καταβάλλει τον μισθό του ιερέα Γεωργίου Κασάπογλου, τον οποίον ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έφερε από την Κωνσταντινούπολη στην Αρχιεπισκοπή και εκείνη να τον πληρώνει, σε αντίθεση με την υφιστάμενη τακτική των κοινοτήτων που οι ίδιες καταβάλλουν απευθείας τον μισθό του ιερέα τους.

Να σημειωθεί ότι ο Θόδωρος Θωμάτος, πολιτικός Μηχανικός, ανήκει στη νέα γενιά ομογενών που τόσο λόγος γίνεται για να δραστηριοποιηθούν στα κοινά της ευρύτερης ομογένειας ώστε  να μην χαθεί ο ελληνισμός του εξωτερικού.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ