Ο Ολυμπιακός …έστεψε πρωταθλήτρια την ΑΕΚ νικώντας τον ΠΑΟ 1-0!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού με τον Ρέαμπτσουκ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ και να γκρεμίζει το όνειρο τίτλου των πρασίνων. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, χειραψία είχε ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον αρχηγό των Πειραιωτών, Κώστα Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και του έκοψε τον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου καθώς μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ οι «πράσινοι» έμειναν τρεις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ που πέρασε νικηφόρα (2-1) από το παιχνίδι της με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν αξιοποίησαν τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και το «πλήρωσαν» με το γκολ που δέχτηκαν στο δεύτερο μέρος από τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Oι «πράσινοι» πλησίασαν στην ισοφάριση στο 72’ μ’ ένα γυριστό σουτ του Μπερνάρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Στο 78’ ο Ροντινέι έκανε νέο γύρισμα, ο Βρουσάι επιχείρησε το τακουνάκι για να διώξει δύσκολα ο Μπρινιόλι. Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» κυνήγησαν με πείσμα το γκολ της ισοφάρισης ώστε να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών άντεξε στην πίεση. Στο 94’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Μπριχ απέβαλε τον Ραμόν γιατί πάτησε τον Σάρλια. Η τελευταία ευκαιρία των «πράσινων» να ισοφαρίσουν χάθηκε στο 96’ μ’ ένα σουτ του Κλέινχσεϊσλερ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ολυμπιακός τα έδωσα όλα για τη νίκη γοήτρου επί του «αιώνιου» αντιπάλου του και πήρε ηθικό ενόψει του «τελικού» για την τρίτη θέση που θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

«Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, με έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών μου».

Ανεξαρτήτως της οπτικής του καθενός, αυτή η ατάκα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την χτεσινοβραδινή ήττα από τον Ολυμπιακό, τόσο ενδεικτική του τι και πως αντιμετώπισε και τι κλήθηκε να διαχειριστεί τις τελευταίες μέρες από τη μία ο άνθρωπος και από την άλλη ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι η συγκλονιστικότερη της φετινής σεζόν.

Αυτονόητο πως η πρόσφατη επέλαση του covid στα αποδυτήρια των «πράσινων» προφανώς στο χειρότερο σημείο της χρονιάς, επηρέασε καταλυτικά. Δεν πρέπει όμως και το αποτέλεσμά αυτή της επέλασης να αδικήσει την αξιολογική κρίση. Κάθε άλλο.

Διαφορετική η μέθοδος, διαφορετικός ο τρόπος, δεδομένη όμως και η υπερβατική σε πολλά, πρόοδος και εξέλιξη του Παναθηναϊκού. Πέρυσι, επίσης τέτοια μέρα, πανηγύριζε απλώς την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από μια πενταετία.

Φέτος, επέστρεψε όπως του αρμόζει, όπως έλεγε συνεχώς ο προπονητής του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στην κανονικότητα ως προς το διαχρονικό του στάτους. Διεκδικητής της κορυφής.