Τρεις πρωθυπουργοί, ένας στόχος σήμερα στο Ζάππειο

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν και οι τρεις στον ίδιο χώρο

Την σημερινή ημέρα της Ευρώπης, επέλεξε η ΝΔ να εκπέμψει έναν ισχυρό συμβολισμό για την ευρωπαϊκή προοπτική και σταθερότητας της χώρας και ένα σαφές μήνυμα ενότητας από το Ζάππειο, όπου θα δώσουν το “παρών” οι τρεις τελευταίοι πρωθυπουργοί της γαλάζιας παράταξης μόλις δώδεκα ημέρες πριν να στηθούν οι κάλπες.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν και οι τρεις στον ίδιο χώρο, σε μία συγκυρία άκρως καθοριστική για την πορεία του τόπου, λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου στέλνοντας ένα κοινό μήνυμα στήριξης στο εσωτερικό της παράταξης αλλά και στην κοινωνία για την προοπτική και την πορεία της χώρας και μετατρέποντας επί της ουσίας μία επετειακή φιέστα σε μία εκδήλωση με ισχυρό πολιτικό στίγμα.

Οι τρεις πρωθυπουργοί αναμένεται να ανέβουν στο βήμα με χρονολογική “σειρά”, λαμβάνοντας πρώτος το λόγο ο Κώστας Καραμανλής και ακολούθως ο Αντώνης Σαμαράς, ώστε να κλείσει τελευταίος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδέα της εκδήλωσης με τη συγκεκριμένη “σύνθεση” έπεσε στο τραπέζι της ομάδας που διοργανώνει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, βρίσκοντας ανταπόκριση από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ανέλαβε ο ίδιος να επικοινωνήσει με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για να τους απευθύνει την πρόσκληση, στην οποία τελικά ανταποκρίθηκαν.

Άλλωστε ο Κώστας Καραμανλής είχε ήδη δεσμευτεί, μετά την αποχώρησή του από την “κοινοβουλευτική σκηνή” για μία κοινή εμφάνιση με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εκλογών, η οποία θα γίνει κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά εν τω μεταξύ προέκυψε και η εν λόγο εκδήλωση του Ζαππείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στη σημερινή Ευρώπη με τις προκλήσεις της, τις αστοχίες και τις αβελτηρίες της, αλλά ταυτόχρονα, δώδεκα ημέρες πριν τις εκλογές αναμένεται να εκπέμψει στο εσωτερικό ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης της ΝΔ, ως του μόνου κόμματος που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα οικονομίας.

Η ευρωπαϊκή πολιτική και οι τρέχουσες προκλήσεις αναμένεται να βρεθούν και στο επίκεντρο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, για το οποίο η εκδήλωση έχει ένα επιπλέον ιστορικό και συναισθηματικό “βάρος” , καθώς ο ίδιος ήταν παρών και στην τελετή ένταξης στην ΕΟΚ το 1979  μόλις 29 ετών τότε, ως Υπουργός Εξωτερικών το 1992 συνυπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ενώ την περίοδο της οικονομικής κρίσης συνέβαλλε τα μάλα στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, όταν κινδύνεψε ακόμη και αυτή η προοπτική της χώρας. Σήμερα, δε, ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Γιάννη Τραγάκη είναι οι μόνοι βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που συμμετείχαν στην τελετή ένταξης της ΕΟΚ και που παραμένουν ακόμη στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς πάντως αναμένεται να αναφερθεί και στα τρέχοντα προεκλογικά πολιτικά τεκταινόμενα θέτοντας με τη σειρά του τα διλήμματα της κάλπης και το διακύβευμα της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας, “συνοδοιπόρος” του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε το έκανε πρόσφατα και κατά την πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα όπου ο ίδιος είναι βουλευτής και θα είναι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου.

Πηγή: skai.gr