Ουκρανία: Σφοδρός βομβαρδισμός από την Ρωσία – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Οι αρχές στην πόλη Κριβί Ριχ της Ουκρανίας έκαναν λόγο για μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας, από τις οποία υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Λισάκ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, όπου υπάγεται διοικητικά το Κριβί Ριχ.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Κριβί Ριχ, ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, έκανε λόγο για κτήρια που επλήγησαν, ανάμεσά τους και πενταώροφη πολυκατοικία, εκτιμώντας ότι «πιθανόν υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια».

Εξαιτίας των πληγμάτων στα άλλα κτήρια έχουμε τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση», συμπλήρωσε ο Βίλκουλ.

Κανείς από τους δύο αξιωματούχους δεν έδωσε πιο συγκεκριμένο απολογισμό.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου έκανε λόγο μέσω Telegram για πλήγματα ρωσικών UAVs σε πολιτικές υποδομές, ανάμεσά τους αποθήκη και κτίριο εταιρείας κοινής ωφελείας, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε σχεδόν όλη την Ουκρανία για ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου Σερχίι Πόπκο πάντως διαβεβαίωσε ότι η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αποκρούστηκε και όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν στην πόλη καταστράφηκαν. «Δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram.

Πηγή:newsit.gr