Τιμήθηκε η «Ηγεσία των 100» στο 85ο Γκαλά του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού

Από αριστερά: Δρ Ιωάννης Αθας, Δρ Μόνικα Τάντρος, Στέλλα Παντελίδη, Πωλέτ Πούλος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Γκίλμπερτ στην 85η ετήσια δεξίωση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, όπου τιμήθηκε για την προσφορά της η «Ηγεσία των 100». “Ε.Κ.”/Ελένη Σακέλλη

 

Νέα Υόρκη.- Με την «Ηγεσία των 100» να λαμβάνει την καθιερωμένη τιμητική διάκριση, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αλλά και την ευρύτερη Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, πραγματοποιήθηκε, με κάθε επισημότητα, η 85η ετήσια δεξίωση του Αρχιεπισκοπικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, σε κεντρικό πολυχώρο εκδηλώσεων στην Παρκ Αβενιου, στο Μανχάταν.

Επρόκειτο για μια εκδήλωση, τα εισιτήρια της οποίας είχαν εξαντληθεί από τις προηγούμενες ημέρες και χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως η μαζικότερη και πιο επιτυχημένη της σύγχρονης Ιστορίας, καταδεικνύοντας την διάθεση του κοινού να συνευρεθεί και να στηρίξει τους σκοπούς του Καθεδρικού, μετά την «σκοτεινή» τριετία των περιορισμών της πανδημίας.

Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν ο Δρ Ιωάννης Αθας (Dr. John Athas) και Δρ Μόνικα Τάντρος (Dr. Monica Tadros), οι οποίοι ευχαρίστησαν άπαντες για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι συνεισφέρουν στην υποστήριξη των προσπαθειών του Καθεδρικού.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Ηγεσίας Πωλέτ Πούλος απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Ε.Κ./Ελένη Σακέλλη

«Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός δεν είναι απλά μια εκκλησία ή ενορία, αλλά είναι μια κληρονομιά πλούσια σε Ιστορία και εξυπηρετεί έναν ευρύτερο σκοπό. Ως ο μοναδικός Καθεδρικός Ναός, η Αγία Τριάδα κρατά μια μοναδική θέση στην ελληνοαμερικανική ορθόδοξη πίστη και Κοινότητα και με αυτό έρχεται μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Ως μέλη της ‘Ηγεσίας των 100’, μας κάνει απίστευτα υπερήφανους που τιμούμε αυτόν τον σημαντικό οργανισμό», ανέφερε η Δρ Τάντρος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναισθηματική φόρτιση είχε ο χαιρετισμός της προέδρου του Συμβουλίου του Καθεδρικού, Στέλλας Παντελίδη (Stella Pantelidis), συσύγου του εκλιπόντος αντιπροέδρου της «Ηγεσίας των 100», Δημήτρη Παντελίδη (Jimmy Pantelidis), ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή, περιλαμβάνοντας αναφορές στη σημασία του τιμώμενου οργανισμού για την οικογένειά της.

«Η ‘Ηγεσία των 100’ είναι ένας οργανισμός που είναι πολύ αγαπητός στην οικογένειά μου, καθότι όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο σύζυγός μου ήταν ο αντιπρόεδρος της ‘Ηγεσίας των 100’. Είχε μεγάλο πάθος για την αποστολή αυτού του οργανισμού και γνωρίζω ότι κοιτάζει από ψηλά αυτήν την συγκέντρωση απόψε και είναι πολύ ευχαριστημένος που βλέπει την ενθουσιώδη υποστήριξη του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού μας Ναού και τα επάξια ένσημα για την ‘Ηγεσία των 100’», ανέφερε η κ. Παντελίδη.

Την τιμητική διάκριση εκ μέρους της «Ηγεσίας των 100» παρέλαβε η εκτελεστική διευθύντρια, Πωλέτ Πούλος (Paulette Poulos), η οποία αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία τόσο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, όσο και της «Ηγεσίας των 100».

Πλήθος κόσμου την δεξίωση του Καθεδρικού Ι.Ν. Αγίας Τριάδας. Ε.Κ./Ελένη Σακέλλη

«Με βαθιά ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα, δέχομαι εκ μέρους της οργάνωσης ‘Ηγεσία των 100’ αυτή την τιμή, σε αυτήν την εκπληκτική ετήσια γιορτή του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος. Και οι δύο θεσμοί αποτελούν σημεία αναφοράς στη ζωή και στο όραμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Στον Καθεδρικό, η αξέχαστη τέλεσή του στην Θεία Λειτουργία μας έδωσε μια αίσθηση του παραδείσου. Στην ‘Ηγεσία των 100’, που ίδρυσε, η ηγεσία του μας υπενθύμιζε την πραγματικότητα αυτής της Γης. Στον Καθεδρικό συνέλεξε τους πιστούς στην προσευχή, στην ‘Ηγεσία των 100’, συνέλεξε τους πιστούς στην υπηρεσία. Είναι προφανές για όλους μας εδώ απόψε ότι η προσευχή και η υπηρεσία διαρκούν στη ζωή της Εκκλησίας μας σήμερα», είπε η κ. Πούλος, εμφανώς συγκινημένη.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκανε μια παύση στη μνήμη του Δημήτρη Παντελίδη, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στην μαζική προσέλευση στην εκδήλωση η οποία, όπως προαναφέρθηκε, μνημονεύθηκε από όλους τους διοργανωτές.

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μαζί σας για την 85η ετήσια δεξίωση του Καθεδρικού. Ενας πραγματικά εντυπωσιακός αριθμός. Συγκεντρωνόμαστε κάθε φορά για να ενισχύσουμε την παρουσία του Εθνικού Καθεδρικού αλλά και τώρα για να τιμήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους οργανισμούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, την ‘Ηγεσία των 100’», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Μ.Α. της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, Ευάγγελος Σέκερης, ο διευθυντής ΟΕΥ Νίκος Θωμόπουλος, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Μαρία Βαξεβανίδου, ο επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, η ανώτερη σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου και η εκτελεστική διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλεξάνδρα Μητσάκη.

Πηγή: ekirikas.com