Κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα – Εκλογική διαδικασία σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Όσοι έχουν δικαίωμα καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις κοινοβουλευτικές εκλογές την 24η Ιουνίου 2023, ημέρα Σάββατο, από ώρα 07.00 έως 19.00.

Οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών apodimoi.gov.gr και η εγγραφή τους έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις κοινοβουλευτικές εκλογές την 24η Ιουνίου 2023, ημέρα Σάββατο, από ώρα 07.00 έως 19.00.

Η εκλογική διαδικασία για τους κατοίκους Νέας Νότιας Ουαλίας, Κουησλάνδης, Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτεύουσας και Νέας Ζηλανδίας, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ (Level 2, 219-223 Castlereagh Street, Sydney NSW 2000).

Η εκλογική διαδικασία για τους κατοίκους Βικτώριας, Νότιας Αυστραλίας, Δυτικής Αυστραλίας και Βόρειας Επικράτειας, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη (37-39 Albert Road, Melbourne Victoria, 3004).

Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ελληνικό Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή ελληνικό Διαβατήριο.

Τέλος, την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη διεξήχθσαν οι δημόσιες κληρώσεις των μελών της εφορευτικής επιτροπής και των αναπληρωτών τους ενόψει της εκλογικής διαδικασίας.