Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου ξεκινάει η προπώληση για τον Ναμπούκο στο Ηρώδειο

Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 12.00 στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και online στα aefestival.gr και viva.gr ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση του Ναμπούκο, μία από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι που παρουσιάζει η Εθνική Λυρική σκηνή στις 26, 27, 29 και 30 Ιουλίου στο Ηρώδειο . Η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει τη σεζόν 2022/23 με την παράσταση αυτή σε μουσική διεύθυνση Πάολο Καρινιάνι και σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο.

«Vapensiero» ξανά. Το περίφημο χορωδιακό «Πέτα σκέψη» των Εβραίων σκλάβων, από τον Ναμπούκο, μία από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι, θα ακουστεί τον Ιούλιο από τη σκηνή του Ηρωδείου, μαζί το σιγομουρμούρισμα του φιλόμουσου κοινού, σκορπίζοντας και πάλι ρίγη συγκίνησης.

Η παραγωγή του 2018 αναβιώνει φέτος για τέσσερις παραστάσεις με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών. Ανάμεσά τους, οι διεθνείς μας Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος μοιράζονται τον ρόλο του αυθάδη βασιλιά της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορα, ενώ οι σπουδαίες Εκατερίνα Σεμένσουκ και Μαρία Χοσέ Σιρί ερμηνεύουν τη σφετερίστρια Άμπιγκαϊλ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιταλός Λέο Μουσκάτο, ο οποίος επιλέγει να μεταφέρει τη δράση πιο κοντά στις μέρες μας, σε ένα περιβάλλον πιο ωμό, πιο δραματικό. «Η τραγωδία των Εβραίων που απελάθηκαν και εξαναγκάστηκαν σε καταναγκαστικά έργα θυμίζει την τραγωδία των ναζιστικών στρατοπέδων…» εξηγεί και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει επιθυμία για συμμόρφωση με την ιστορική ακρίβεια: η αισθητική ταυτότητα των σκηνικών και των κοστουμιών έχει στόχο την απόδοση ενός αφηρημένου τόπου και χρόνου, ώστε να εστιάσει την προσοχή στην ουσία». Την ορχήστρα τέλος θα διευθύνει, στην πρώτη του συνεργασία με την ΕΛΣ, ο επίσης Ιταλός Πάολο Καρινιάνι, ένας από τους σημαντικότερους αρχιμουσικούς της όπερας παγκοσμίως.

Info:

Ναμπούκκο

Τζουζέππε Βέρντι

26, 27, 29, 30 Ιουλίου 2023

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μουσική διεύθυνση: Πάολο Καρινιάνι

Σκηνοθεσία: Λέο Μουσκάτο

aefestival.gr