Μαρτίνεθ: «DNA νικητή ο Ολυμπιακός – Να φτιάξουμε ομάδα που θα αντεπεξέλθει στο ύψος των απαιτήσεων»

Έτοιμος να πιάσει δουλειά, με πολλή όρεξη και φιλοδοξίες, δήλωσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, κατά την επίσημη παρουσίασή του στα ΜΜΕ. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, έκανε δύο φορές λόγο για το «DNA νικητή» που έχει ο σύλλογος και ο κόσμος του και τόνισε ότι, μαζί με το επιτελείο του, έχουν ως στόχο τη δημιουργία μίας ομάδας που θα ανταπεξέλθει στο ύψος των απαιτήσεων.

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μαρινάκη για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Με που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό και το γήπεδο καταλαβαίνει το DNA της ομάδας που είναι του νικητή. Ευχαριστώ και τον Αντόνιο για την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί. Να συνεχίσουμε με τίτλους και μία θετική εικόνα», επισήμανε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε:

«Εγώ και η ομάδα μου νιώθουμε φιλόδοξοι και χαρούμενοι με αυτή τη δέσμευση. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μας και το δεχόμαστε με πολύ μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτοι φιλοδοξία και με πολλή όρεξη για δουλειά. Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά. Να δώσουμε ώθηση στην ομάδα. Και για αυτό, όταν μας κάλεσαν να γίνουμε μέλη του Θρύλου, δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Είμαι γεμάτος όρεξη να ξεκινήσουμε για όλα τα βήματα για εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Ο λόγος που πειστήκαμε να έρθουμε στον Ολυμπιακό ήταν πως είχαμε μάθει για το DNA της ομάδας και του κόσμου. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμάς και θέλουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να κατακτήσουμε τους στόχους. Να φτιάξουμε μία ομάδα να ανταπεξέλθει στο ύψος των απαιτήσεων».

Εξηγώντας ποια είναι τα στοιχεία που θέλει από την ομάδα του, ο Μαρτίνεθ είπε: «Αυτό που θέλω από τους παίκτες και από το σύνολο είναι να βγάλει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό. Οι παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα και όσοι θα έρθουν, θα πρέπει να μοιράζονται την ίδια νοοτροπία, να βελτιώνονται καθημερινά και να είναι ανταγωνιστική η ομάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Θέλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να γινόμαστε μεγάλη δυσκολία για τον αντίπαλο. Να παίζουμε για τη νίκη, να μπορούμε να αγωνιστούμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μας με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον αριθμό των παικτών που θα ήθελε στο ρόστερ, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας δώσω ακριβή αριθμό που θέλουμε στην ομάδα μας. Είναι η στιγμή που αξιολογώ τους παίκτες. Εχω κάνει τη μελέτη μου, αλλά τώρα γνωρίζω τους πάντες ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντική η προσωπική επαφή με τον άλλον. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε τις αποφάσεις, χωρίς να βάζουμε όρια στους αριθμούς. Δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά οι επιλογές μας να είναι επιτυχημένες. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει μέλλον και συνέχεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας, παίκτες με εμπειρία και νεότερους. Αν έχετε μελετήσει την πορεία μου, οι ποδοσφαιριστές που δούλεψαν μαζί μας ανέβασαν το επίπεδό τους. Ιδιαίτερα εκείνοι που ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα. Επιμένω ότι η καθημερινή δουλειά και η συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, νομίζω ότι αυτό θα είναι το κλειδί. Οι διοργανώσεις που θα λάβουμε μέρος απαιτούν διαφορετικά πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε ικανοί να δώσουμε την απάντηση ως ομάδα».

Για το είδους ποδόσφαιρο θα παίξει υπό τις οδηγίες του ο Ολυμπιακός, ο Ισπανός προπονητής ανέφερε: «Εμείς θα παίζουμε για τη νίκη. Να εκμεταλλευόμαστε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες. Ομάδα με ένταση και με ποιότητα, αλλά και με ενέργεια. Μιλάμε πολύ για το στιλ, αλλά για να νικάς θες διάφορα στιλ. Ο Ολυμπιακός ως ομάδα νικήτρια πρέπει να νικά. Να είμαστε μία ομάδα έξυπνη. Θέλω πάντα με ηρεμία και ταπεινότητα. Να είμαι ήρεμος και χωρίς βιασύνη. Θα κάνω τα πάντα για να προσφέρουν όλοι το καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο νέος τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων», Αντόνιο Κοδρόν, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον γιο του για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερό μου βήμα. Όταν έλαβα την πρόσκληση δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Έχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο μεγάλο και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως έχει συνηθίσει να παίρνει χαρά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα κατάλαβα πως υπάρχει χαρά και όρεξη και άνθρωποι να κάνουν τον Ολυμπιακό ακόμα πιο μεγάλο».

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας, ο Κοδρόν τόνισε: «Δουλεύουμε καθημερινά και κάνουμε βήματα. Θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει. Δεν έχουμε καθυστερήσει. Θα έχουμε μία ομάδα με φιλοδοξία και με δέσμευση. Ξέρω πως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι οι μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες ακριβοί και με εμπειρία, άλλοι με λιγότερη εμπειρία. Θα είναι παίκτες που θα μοιράζονται ίδια ταυτότητα και φιλοδοξία είτε είναι από την πρώτη ομάδα είτε από τη 2η».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι, στις 10/8, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου ζήτησε υπομονή: «Ο τρόπος μου είναι να δουλεύω μακριά από τη δημοσιότητα, στη σκιά όπως το χαρακτηρίζω. Δουλεύουμε καθημερινά και έχουμε κάνει βήματα. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάθε μέρα ανακοινώσεις, ούτε να είμαστε στις εφημερίδες και τα κανάλια κάθε μέρα. Δεν έχουμε καθυστερήσει στις μεταγραφές, να είστε σίγουροι ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη και θα έχουμε μία ομάδα με φιλοδοξίες και δέσμευση για να ανταπεξέλθει όταν έρθουν οι υποχρεώσεις της. Συνήθως η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι στατιστικές λένε ότι οι πιο επιτυχημένες κινήσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου. Αν ξέρετε λίγο πόκερ, τότε θα πρέπει να ξέρεις πώς παίζεται το παιχνίδι για να κάνεις τις κινήσεις σου την κατάλληλη στιγμή».

Πηγή:enikos.gr