Φρέντι Μπελέρης: Η επιστολή του από την φυλακή στη πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου – «Αυτή η δοκιμασία δεν θα έχει σταύρωση!»

Χειμάρρα.- Ο Φρέντι Μπελέρης στη συνέχεια ζήτησε από το ειδικό δικαστήριο να παραστεί στην ορκωμοσία του αλλά και στην πρώτη συνεδρίαση, αίτημα το οποίο  εν τέλει απορρίφθηκε.

Μπορεί το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να έχει απορριφθεί από το Ειδικό Δικαστήριο ωστόσο ο προφυλακισμένος δήμαρχος της βρήκε τρόπο να στείλει το δικό του μήνυμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προηγουμένως ο Φρέντι Μπελέρης είχε λάβει επιστολή από τα μέλη του συμβουλίου στην οποία των ενημέρωναν για την συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Χειμάρρας και τα διαδικαστικά.

Ο Φρέντι Μπελέρης στη συνέχεια ζήτησε από το ειδικό δικαστήριο να παραστεί στην ορκωμοσία του αλλά και στην πρώτη συνεδρίαση, αίτημα το οποίο  εν τέλει απορρίφθηκε.

Η επιστολή

«Σήμερα, προγραμματισμένη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως δήμαρχος Χειμάρρας, παρότι αιτήθηκα ολιγόωρη άδεια για να παρευρεθώ και να αναλάβω την ευθύνη που μου αναθέσατε με το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Μαΐου 2023, μου την αρνήθηκαν. Μετά την συκοφαντική και χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον Έντι Ράμα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, την παράνομη σύλληψή μου δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, την προφυλάκισή μου επί 45 ημέρες, σήμερα παρεμπόδισαν την ανάληψη των καθηκόντων μου αλλοιώνοντας προς ώρας, το αποτέλεσμα των εκλογών. Παρά ταύτα πιστεύω ακόμα στην δύναμη της αλήθειας. Πιστεύω ακόμα στην δύναμη του καλού, της αρετής. Η πρωτοφανής επίθεση που έχω δεχθεί αλλά και οι 45 ημέρες άδικης προφυλάκισής μου δεν αλλάζουν την βαθιά μου πίστη στην δημοκρατία, στα δικαιώματα, στους θεσμούς και πρωτίστως στους ανθρώπους» ανέφερε ο Φρέντι Μπελέρης.

Φρέντι Μπελέρης: «Ελπίζω πως αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση»

Κάλεσε τους υποστηρικτές τους να πιστέψουν ότι «αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση» και ζήτησε υπομονή, πίστη στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. «Γιατί την 14η Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα», τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του «σε όσους επέδειξαν λεβεντιά» αλλά έδειξε και την κατανόησή του για όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όμως σας υπόσχομαι ότι για εμένα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων, σύντομα θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Προσωπικά παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας και αντέχω, ως ένας πολίτης που έμαθε να υπερασπίζεται τις ιδέες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και εμπράκτως να προστατεύει και να φροντίζει κάθε συνάνθρωπο που υποφέρει ή απειλείται» πρόσθεσε στο μήνυμά του.