Σάρωσαν τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων κωπηλασίας με τέσσερα ασημένια μετάλλια

Μεγάλες επιτυχίες για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Παρίσι.

Οι αδερφές Παπαϊωάννου τερμάτισαν δεύτερες στον τελικό της δικώπου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων κωπηλασίας και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Οι Ελληνίδες τερμάτισαν σε 7:30.90, ενώ νικήτριες του αγώνα αναδείχθηκαν οι Ρουμάνες Ιονέλα Έλενα Σκουτάρου και Γκαμπριέλα Τιβοντάριου με 7:26.70. Στην τρίτη θέση τερμάρισαν οι Αυστραλές Κέιτι Τζάξον και Λούσι Ρίτσαρτνσον.

Οι Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων με χρόνο 7:12.36, με την Βρετανία να παίρνει το χρυσό σε 7:10.79. Χάλκινο μετάλλιο οι Ιταλίδες Γεωργία Γκρεγκορούτι και Μελίσα Σκινκαριόλ, που τερμάτισαν σε 7:15.09.

Στο διπλό σκιφ των εφήβων, οι Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Τερμάτισαν δεύτεροι με 6:34.31, πίσω από τους Ιταλούς Μάρβουβιτς και Μπραμπίλα, που αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές με 6:32.49. Οι Ελβετοί Σαμπέρς και Λοεπφέ κατέκτησαν το χάλκινο με 6:34.70.

Ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης, στον τελικό του μονού σκιφ των εφήβων, τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 7:08.62 και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Χαλίλ Καάν Κορόγλου με 7:06.42 και το χάλκινο ο Σλοβάκος Πέτερ Στρετσάνσκι με 7:12.87.

νεςσιτ.γρ