Βρετανία: Ανακρίνεται άνδρας για κλοπή αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου

«Συνεργαζόμαστε στενά με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε…οι έρευνες συνεχίζονται»

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Met) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέκρινε έναν άνδρα σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, τονίζοντας ότι δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε συλλήψεις για την υπόθεση.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

«Ένας άνδρας ανακρίθηκε», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Met. «Συνεργαζόμαστε στενά με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε…οι έρευνες συνεχίζονται».

Η διοίκηση του Μουσείου, που ανέφερε ότι η πλειονότητα των αντικειμένων ήταν μικρά κομμάτια που φυλάσσονταν σε μια αποθήκη, τόνισε ότι κινείται νομικά εναντίον του ατόμου.

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά το διαχρονικό αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ