Εθνική μπάσκετ: Ιτούδης φεύγει, Σπανούλης έρχεται;

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι το απόλυτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από την Εθνική μπάσκετ μετά το Mundobasket 2023. Στη συνάντηση που έγινε σήμερα (8/9) με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, ουσιαστικά αποφασίστηκε ο τρόπος που οι δύο πλευρές θα λύσουν τη συνεργασία τους.

Κι αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός, καθώς το “διαζύγιο” θα είναι βελούδινο, παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας προπονητής έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, δίχως κόντρες και διαφωνίες και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Βασίλης Σπανούλης για την επόμενη ημέρα

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το απόλυτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ και να την οδηγήσει στα προκριματικά του Eurobasket και στο προολυμπιακό τουρνουά.

Ο “Kill Bill” έχει την ικανότητα να αναλάβει τη γαλανόλευκη και κυρίως την προσωπικότητα για να εμπνεύσει όλους και να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν.