Στους 12 οι νεκροί της κακοκαιρίας Daniel

Ένας 58χρονος άνδρας από την Καρδίτσα που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος είναι ο 12ος νεκρός της κακοκαιρίας Daniel.

Παράλληλα, κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν.

«Σορός άνδρα ανασύρθηκε και αναγνωρίστηκε ως του 58χρονου αγνοούμενου, περίχωρα των οικισμών Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο Καρδίτσας. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες» αναφέρει η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, που μεγαλώνει και επίσημα τον αριθμό των νεκρών της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 58χρονο, ο οποίος ήταν στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από χθες, 9 Σεπτεμβρίου.

Η σορός του εντοπίστηκε από drone ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, στην Καρδίτσα.

Χθες, ένας 77χρονος από το Πάλτση Πηλίου που αγνοούταν βρέθηκε νεκρός στη βόρεια Εύβοια. Η σορός του αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων πέντε επιβεβαιωμένων αγνοοούμενων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης είναι:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.
    Πλημμύρες Θεσσαλία

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τους απεγκλωβισμούς των πολιτών σημείωσε:

«Βρισκόμαστε στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» όπου έχει μεταφερθεί το κέντρο μας από την Ιτέα Καρδίτσας. Βρισκόμαστε προς την Λάρισα και τον Πηνειό, παρακολουθούμε την στάθμη του νερού. Υπάρχει μία χαμηλότερης έντασης δυναμικής όλη τη νύχτα ωστόσο δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε σε ετοιμότητα. Στη Γιάννουλη χθες είχαμε και μία επιχείρηση διάσωσης πυροσβεστών και πολιτών που έπρεπε να τους βγάλουμε μέσα από τα ορμητικά νερά λόγω της ανατροπής δύο λέμβων. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της τεχνητής λίμνης Κάρλα, να λάβουν υπόψιν τα μηνύματα του 112».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι και χθες επιχειρούσαμε και σήμερα συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και με πλωτά μέσα και με εναέρια μέσα. Έχει μειωθεί ο ρυθμός απεγκλωβισμού αλλά θα κάνουμε τον δεύτερο και τρίτο έλεγχο στα σπίτια».

Πηγή: in.gr