Στους 14 οι νεκροί της θεομηνίας – Μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

 

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται επισήμως λόγω της κακοκαιρίας Daniel, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Ξεκίνησε η καταγραφή των τεράστιων ζημιών, ανακοινώνονται σήμερα μέτρα στήριξης.

Ο κάμπος της Θεσσαλίας έχει κυριολεκτικά βουλιάξει κάτω από τα νερά και τη λάσπη, ενώ στους 14 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Τρεις είναι επισήμως οι αγνοούμενοι, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι.

Στη Λάρισα θα βρεθεί ξανά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα στήριξης στους πλημμυροπαθείς.

Τη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τραγική είναι η κατάσταση στον Παλαμά και την ευρύτερη περιοχή στην Καρδίτσα, ενώ η υπερχείλιση του Πηνειού έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις πολλών χωριών και συνοικιών μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Και άλλος νεκρός

Στο μεταξύ, τη σορό ενός ακόμη άντρα που πιθανόν  να συνδέεται με την κακοκαιρία Daniel που έπληξε με σφοδρότητα και τη Μαγνησία  εντόπιστε σκάφος του Λιμενικού, σε περιπολία που πραγματοποιούσε την Κυριακή, στον Παγασητικό Κόλπο, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η σορός περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες για αναγνώριση.

Το άψυχο σώμα του άνδρα είναι πιθανόν να συνδέεται με την κακοκαιρία Daniel, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις αρχές.