Υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Το ζέυγος Μαρία Μάρκου και Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Νέα Υόρκη.- Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην 59η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας, ενόψει των προκριματικών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου, ανακοίνωσε, σε μια ειδική εκδήλωση, ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος και επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος (Gus Lambropoulos), σηματοδοτώντας την εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας.

«Οπως εσείς, γνωρίζω αυτήν την Περιφέρεια. Οπως εσείς, αγαπάω αυτήν την Περιφέρεια. Οπως εσείς, προέρχομαι από αυτήν την Περιφέρεια και, όπως εσείς, εργάζομαι σε αυτήν την Περιφέρεια», ανέφερε αρχικά, με έντονη συναισθηματική χροιά, ο κ. Λαμπρόπουλος, συνεπικουρούμενος από την σύζυγό του -και γνωστή δικηγόρο- Μαρία Μάρκου.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα κατά το οποίο ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους μιας Περιφέρειας η οποία μετασχηματίστηκε το 2022 και έδωσε τα ηνία στην 28χρονη Κρίστεν Γκονζάλες (Kristen Gonzalez), μια θιασώτρια της ριζοσπαστικής αριστερής πτέρυγας. Αντικρούοντας τις θέσεις που εκφράζει η εσωκομματική αντίπαλός του -η οποία μάλιστα είχε καλέσει για την μετατροπή της Νέας Υόρκης σε ‘σοσιαλιστική Πολιτεία- ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αντέτεινε πως αιτήματα όπως η οικονομικά προσιτή στέγη και η υγειονομική παροχή μπορούν να επιτευχθούν χωρίς «την ριζοσπαστική ρητορική του μαρξισμού».

Μαρία Μάρκου και Κώστας Λαμπρόπουλος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Λαμβάνοντας τον λόγο, η σύζυγός του, Μαρία Μάρκου, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να παραβλέψουν ότι μιλάει για τον σύζυγό της, απαριθμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αλλά και της κοινωνικής διαδρομής του.

«Ο Κωνσταντίνος έχει βοηθήσει όλο τον κόσμο της Αστόριας. Υπήρχαν άνθρωποι που έχαναν τα σπίτια τους, χρεοκοπούσαν και ο Κώστας τους βοηθούσε. Βίωσε την 11η Σεπτεμβρίου, έχει περάσει δυο φορές καρκίνο, αλλά έχει χαμόγελο. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο όπως αυτός, διότι είναι ένας άνθρωπος καθαρός, πάντα με το χαμόγελο και πάντα να βοηθήσει. Δεν έχει ανάγκη να μπει στην πολιτική για τα χρήματα. Δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν παρευρισκόμενοι, με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκκόλη, να πλέκει το εγκώμιό του.

«Είχα μαθητές τον Μιχάλη Γιάνναρη, την Αραβέλλα Σιμωτά, τη Νικόλ Μαλλιωτάκη, χωρίς να ξέρω βέβαια τι θα κάνουν. Τους έλεγα ότι μια μέρα θα αντιπροσωπεύσουν τον πρόεδρο, τον δήμαρχο, τον ιερέα και ότι πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι. Τον Κώστα δεν τον είχα μαθητή, αλλά τον έχω ζήσει από κοντά ως φίλο. Ο Κώστας έχει την ευγένεια, την εξυπνάδα, την ευστροφία, που είναι έμφυτα και θα πετύχει», είπε η κ. Κοκκόλη.

Ο υποψήφιος Πολιτειακός Γερουσιαστής Κώστας Λαμπρόπουλος με την Δ/ντρια του Γραφείου Τύπου, Μαίρη Βαξεβανίδου. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Υπενθυμίζεται ότι η 59η Περιφέρεια περιλαμβάνει συνοικίες από τις περιοχές Αστόρια, Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, Γκρινπόιντ, Ουίλιαμσπεργκ, Στίβεσαντ Τάουν, Κιπς Μπέι και Μάρεϊ Χιλ.

Υποψήφια και η Μαρία Μάρκου

Η Μαρία Μάρκου γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα κατέλθει για περιφερειακή σύμβουλος στην 36η Βουλευτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Περιφέρεια 36A, την οποία σήμερα υπηρετεί ο Φράνκο Αλφόνσο Τζούνιορ.

Πηγή: ekirikas.com