Eλληνική Κοινότητα Έρλαγκεν – «Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Joachim Herrmann»

Βαυαρία.- Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής κοινότητας Έρλαγκεν e.V. συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Joachim Herrmann. Συγκεκριμένα ο κ. Ηλίας Γκαϊδατζής (Πρόεδρος) και ο κ. Διαμαντής Γκίκας (Γραμματέας) είχαν την τιμή να συναντήσουν προσωπικά τον Υπουργό και να τον ενημερώσουν για το έργο της ελληνικής Κοινότητας Έρλαγκεν και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν η κ. Σοφία Καραγιάννη και η κ. Άννα Καραγιάννη, τις οποίες ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους καθώς και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής του Δήμου Ερλαγκεν.

Στην αρχή της συζήτησης ο πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Έρλαγκεν κ. Ηλίας Γκαϊδατζής ενημέρωσε τον Υπουργό για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής Κοινότητας και μίλησε επίσης για τις δύσκολες στιγμές του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνέχεια τον πληροφόρησε για τις καταστροφές στον Έβρο καθώς και στη Θεσσαλία. Ο κ. Διαμαντής Γκίκας ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τη γέφυρα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινότητας Έρλαγκεν για τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία και για τους πυρόπληκτους στην Αλεξανδρούπολη, την οποία στήριξε και ο Δήμαρχος τoυ Έρλαγκεν κ. Florian Janik. Στη συνέχεια έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το Βαυαρικό κρατίδιο να βοηθήσει τις περιοχές.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε θερμά τους αντιπροσώπους της ελληνικής κοινότητας για την ενημέρωση που είχε και δήλωσε ένθερμος στα ζητήματα που του τέθηκαν. Ο Υπουργός μάλιστα ενημέρωσε για τις άριστες σχέσεις που έχει η Βαυαρία με την Ελλάδα και τους ελληνικούς φορείς στην Βαυαρία αλλά και γενικότερα στην Γερμανία.

Με εκτίμηση – Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Γκαϊδατζής  

  

Ο Γραμματέας

Διαμαντής Γκίκας