Άγρια δολοφονία στη Φιλαδέλφεια: Πυροβόλησαν και σκότωσαν ανοιχτά γκέι δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος εντοπίστηκε αιμόφυρτος, έχοντας δεχθεί επτά πυροβολισμούς στο στήθος και την κοιλιά.

Βίαια δολοφονημένος βρέθηκε στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια ο δημοσιογράφος Τζος Κρούγκερ. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε συλλήψεις ενώ δεν έχει βρεθεί ούτε το όπλο του εγκλήματος.

Ο Κρούγκερ, 39 ετών, πυροβολήθηκε επτά φορές στο στήθος και την κοιλιά στο σπίτι του στο Point Breeze γύρω στη 01:28, σύμφωνα με την αστυνομία. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν ανοιχτά γκέι, είχε συνεργαστεί με μέσα όπως «The Philadelphia Inquirer», το «The Philadelphia Citizen» και το «LGBTQ Nation».

«Ο Τζος φώναζε για βοήθεια και κάλεσα την αστυνομία για να βεβαιωθώ ότι θα τους βρουν»

Είχε ασχοληθεί με κοινωνικά ζητήματα, όπως η αστεγία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, τον HIV και τους εθισμούς. «Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τον θάνατο του Τζος», δήλωσε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι στο CNN.

Ήταν ένας γείτονας που κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι του Τζος Κρούγκερ τη Δευτέρα, όταν άκουσε τις κραυγές του δημοσιογράφου για βοήθεια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν πυροβολισμοί. «Ο Τζος φώναζε για βοήθεια και κάλεσα την αστυνομία για να βεβαιωθώ ότι θα τους βρουν», ανέφερε στο CBS ο γείτονας του δημοσιογράφου, Τζαζ Μπράουν.

Υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Ο Τζος Κρούγκερ χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους αστέγους, αυτούς που ζουν με εξαρτήσεις και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πριν αποκτήσει φήμη ως δημοσιογράφος, ο Τζος Κρούγκερ, έζησε για αρκετό καιρό ως «άστεγος, εθισμένος σε ουσίες και έφερε σοβαρά παιδικά τραύματα», όπως μάλιστα είχε την τόλμη να αναφέρει ο ίδιος.

Όταν κατάφερε να βρει δουλειά στο γραφείο του δημάρχου Τζιμ Κένεϊ, ο Τζος Κρούγκερ εργάστηκε για πέντε χρόνια ως διευθυντής επικοινωνίας για το γραφείο αστέγων της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, περιγράφεται από τους κριτικούς ως «ριζοσπαστικός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής» και «θηλυκό αντράκι». Παράλληλα, αναφέρεται ότι ζούσε στην περιοχή Point Breeze στη Φιλαδέλφεια μαζί με τον καλύτερό του φίλο, μια «ηλικιωμένη γάτα με ένα δόντι που ονομάζεται Μέισον».

Ο θάνατος του Κρούγκερ συγκλόνισε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποστήριζαν τις προσπάθειες του δημοσιογράφου να αναδείξει τα προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που παλεύουν για αξιοπρεπή διαβίωση από το περιθώριο.

Σχολιάζοντας την είδηση της δολοφονίας του Τζος Κρούγκερ, η επιτροπή ΛΟΑΤΚΙ+ της εισαγγελίας της περιφέρειας ανέφερε: «Ακόμη και όταν ο Τζος εργαζόταν για τον δήμαρχο, δεν σταμάτησε ποτέ να μιλάει κατά της αστυνομικής βίας, για τις πολιτικοποιημένες επιθέσεις σε τρανς και queer άτομα ή την κοινωνική απόρριψη των αστέγων και των εθισμένων στη Φιλαδέλφεια. Είμαστε συντετριμμένοι που η ζωή του Τζος τελείωσε τόσο βίαια».

in.gr