Μελβούρνη: Tο Σάββατο ολοήμερη προσπάθεια ενίσχυσης για τους πλημμυροπαθείς

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Δημήτρης Μηνάς (αριστερά), σε παλαιότερη φωτογραφία μαζί με τον Χρήστο Μουτζίκη. Φωτογραφία: «Νέος Κόσμος»

Το Σάββατο, όλη τη μέρα, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πραγματοποιεί τηλεφωνικό έρανο με τη συνδρομή και από το 3ΧΥ που θα ανακοινώνει τις προσφορές, προκειμένου να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ήδη,  έχουν σταλεί 20.000 ενώ έχει δημοσιευθεί και ο πρώτος κατάλογος με τα ονόματα των μέχρι σήμερα δωρητών.

*Θανάσης Σακελλάρης: Το Σάββατο από τις 9.00 το πρωΐ, μέχρι αργά το απόγευμα, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στον έρανο να τηλεφωνούν στον αριθμό 9544 5042 και οι προσφορές τους θα ανακοινώνονται από το 3ΧΥ.*Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητα Μελβούρνης, που είναι και ο μεγαλύτερος οργανισμός της παροικίας, καλεί την ομογένεια να συνδράμει προκειμένου να βοηθήσουμε τους πληγέντες συμπατριώτες μας από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία.*O Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Δημήτρης Μηνάς, λέει ότι είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι και πάντα στεκόμαστε στο πλευρό της Πατρίδας όταν περνάει τέτοιες μεγάλες καταστροφές. Πάντα εκφράζουμε την υποστήριξή μας και στα Εθνικά μας θέματα. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα με τις καταστροφικές πλημμύρες η Παροικία θα σταθεί στο μπόι της και θα εκφράσει την αλληγγύη της στους συμπατριώτες μας που καταστράφηκαν στην κυριολεξία».

Μελβούρνη.- Με ανακοίνωσή της η γραμματέας του Συλλόγου Ελασσόνας, κ. Έφη Μπελάγια, δήλωσε:

“Όπως ανάφερε ο ταμίας μας, οι 20 χιλιάδες έχουν ήδη σταλεί. Αισιοδοξούμε ότι το ποσόν αυτό θα αυξηθεί. Χθες το ποσό είχε πλησιάσει τις 32.000 δολάρια. Αυτό το βασίζουμε στην υποστήριξη του ‘Νέου Κόσμου’ και των άλλων μέσων ενημέρωσης και στην ευγενική προσφορά του 3ΧΥ, που αυτό το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί και όλη την ημέρα θα ανακοινώνει τα ονόματα και τις προσφορές των συμπαροίκων που θα προσφέρουν. Βασίζεται επίσης στην γενική ανταπόκριση και στα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαβαίνουμε καθημερινά από συμπάροικους και οργανισμούς.

Αναφέρω μερικά από αυτά:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μέσω του ιερέα Χαράλαμπου, μετέφερε στην πρόσφατη συγκέντρωση -παρουσία της προξενικής μας Αρχής- τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και ευχές για την επιτυχία της ευγενικής αυτής προσπάθειας. Ο αιδεσιμότατος πατέρας Χαράλαμπος από τον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών δεν αρκέσθηκε μόνο σε αυτό αλλά έκανε και δική του προσωπική προσφορά.

Ευχές για επιτυχία του εράνου έστειλε ο βουλευτής και υπουργός Στήβ Δημόπουλος και η βουλευτής Κατ Θεοφάνους.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που είναι και ο μεγαλύτερος οργανισμός της παροικίας, μέσω του αντιπροέδρου Δημήτρη Μποσινάκη και του επικεφαλή της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Οργανισμού, Νίκου Ντάλλα, εκ μέρους του προέδρου κ. Παπαστεργιάδη και του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούν την παροικία να συνδράμει προκειμένου να βοηθήσουμε τους πληγέντες συμπατριώτες μας από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία.

O πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Δημήτρης Μηνάς, αφού συνεχάρη το Σύλλογο Ελασσόνας για τη γενναιόδωρη προσφορά των δέκα χιλιάδων δολλαρίων, πρόσθεσε: ‘Έχουμε μια καλή παροικία, έχουμε καλό κόσμο, εργατικό και καλούς οικογενειάρχες. Είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι και πάντα στεκόμαστε στο πλευρό της Πατρίδας όταν περνάει τέτοιες μεγάλες καταστροφές. Πάντα εκφράζουμε την υποστήριξή μας και στα Εθνικά μας θέματα. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, με τις καταστροφικές πλημμύρες η παροικία θα σταθεί στο μπόι της και θα εκφράσει την αλληγγύη της στους συμπατριώτες μας που καταστράφηκαν στην κυριολεξία’.

Παρόμοιες ευχές με τον Σερραίο πρόεδρο της Παμμακεδονικής στέλνει -μαζί με τη γεναιόδωρη προσφορά τους- και ο πρόεδρος των Σερραίων, Ιωάννης Ξυγαλυτέας, και η αντιπρόεδρος Άννα Δρούγγου.

Η κυρία Λίτσα Αθανασιάδη εκ μέρους της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας και της Ποντιακής Εστίας, αναφέρει σε μήνυμα που μας έστειλε: ‘Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ελασσόνας για την πρωτοβουλία του εράνου. Μας τιμά ως παροικία που τρέχετε να βοηθήσετε τους συμπατριώτες, τους αγαπημένους μας Έλληνες!’.

Ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, αναφέρει: ‘Ο πρόσφατες φονικές και καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία που έχασαν τα πάντα. Έχασαν τα σπίτια, τα ζώα, τη σοδειά απ’ τα χωράφια τους και όλη τους την περιουσία. Ο έρανος για τους πλημμυροπαθείς είναι μια συμβολική πράξη ανθρωπιάς και είμαι αισιόδοξος ότι η ελληνική Παροικία θα ανταποκριθεί. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα σεβαστό πόσο και ευελπιστώ ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Καλώ όλοι γενικά τους συμπάροικους να συνδράμουν, ειδικότερα τους συντοπίτες μου από την αγαπημένη μου Κρήτη’.

H πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, Αργυρώ Μιχαλάκη, στέλνει τις ευχές της για επιτυχία του εράνου.

Ο πρόεδρος της Ποντιακής Κοινότητας, Απόστολος Αλεξιάδης, καλεί τα μέλη της Κοινότητας, αλλά και όλη την παροικία, να συνδράμoυν.

Τις ίδιες ευχές και προσφορά 200 δολλαρίων στέλνει και ο Ποντιακός Σύλλογος «Εύξεινος Πόντος» μέσω της προέδρου Ελένης Νίκου.

Η Αρετή Ακαμάτη, πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Saint Albans κάνει έκκληση στην παροικία να προσφέρει γιατί είναι για καλό σκοπό.

Ο συμπάροικος, Βαγγέλης Καναβούτσος, καταγόμενος από την Ίμβρο, καλεί τους συμπατριώτες του από την Ίμβρο και την Τένεδο να πράξουν το πατριωτικό και ανθρωπιστικό καθήκον ενισχύοντας τους πλημμυροπαθείς”.

Η γραμματέας του Συλλόγου, Έφη Μπελάγια, πρόσθεσε: “Οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πληγέντες συμπατριώτες μας περνούν δύσκολες μέρες. Τα έχασαν όλα, τα σπίτια τους, τα σπαρτά τους, τα ζώα τους, όλο τους το βιος. Γι’ αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα χρήματα γίνεται προκειμένου να ανακουφίσουμε τα αγαπημένα μας αδέλφια στην Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Το Σάββατο -προσθέτει η Έφη Μπελάγια- καλούμε όσους επιθυμούν να προσφέρουν τηλεφωνώντας στον αριθμό 9544 5042.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Σύμφωνα με δήλωση του Ταμία του Συλλόγου Ελασσόνας, Γιάννη Καραβέντζα, το ποσό του εράνου ανήλθε στις $31,960.00 και οι εκτιμήσεις για περισσότερες δωρεές είναι αρκετά αισιόδοξες.

Ήδη έχουμε στείλει μέχρι στιγμής τις 20 χιλιάδες και οι προσφορές καθημερινά αυξάνονται.

O Αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού για τις προσφορές σας είναι:

Central Union of Elassona

BSB 06 3121

Account number

10182223

Δημοσιεύσαμε ήδη τις προσφορές της περασμένης εβδομάδας και παραθέτουμε τα ονόματα με τις νέες προσφορές:

Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας $2000.00

Σύλλογος Σερραίων Μελβούρνης 2000.00

Ανώνυμο στέλεχος των Σερραίων και της Παμμακεδονικής $200.00

Αντώνης Τσουρδαλάκης $200.00

Aργυρώ Μιχαλάκη $200.00

Μιλτιάδης Σταματάκος $200.00

(Πρόεδρος: Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας)

Μέριμνα Ποντίων Γυναικών 1000.00

Κώστας Τσεπραϊλίδης (ΚΤΕΝΑS MILLS) 500.00

Λίτσα και Σάκης Αθανασιάδης 500.00

Ποντιακή Κοινότητα 1000.00

Εύξεινος Πόντος 200.00

Ελληνική Κοινότητα St Albvans (2η δόση) 1000.00

Kαναβούτσος Βαγγέλης 200.00

Γατσιός Γεώργιος 50.00

Καρακώστας Χρίστος 50.00

Σταυρούλα στη μνήμη του Συζύγου της 20.00

Μακράγγελος Αντώνης 50.00

Ανώνυμος Γιώργος 20.00

Ανώνυμος Πατριώτης 200.00

Kαλπακίδης Κώστας 100.00

Στρατέας Σταύρος 100.00

Κάϊς Κωνσταντίνος 100.00

Καλlός Θέμης 100.00

Κορομηλά Φανή 100.00

Αγγελάκης Γιώργος 300.00

Γυλοπίδη Αντωνία $100.00 (sτη μνήμη του συζύγου της Μάκη Γυλοπίδη)

Οικογένεια Σολδάτου 50.00

Καμτσής Ιωάννης 20.00

Αnne Susan Borg 150.00