Μεγάλη Ανατροπή στον Δήμο της Αθήνας – Νέος Δήχαρχος ο Χάρης Δούκας -Θεσσαλία ο Κουρέτας

Μεγάλο προβάδισμα άνω των 10 μονάδων δείχνει να εξασφαλίζει ο Χάρης Δούκας στο Δήμο Αθηναίων αφήνοντας πίσω τον Κώστα Μπακογιάννη

Άνετη νίκη του Χάρη Δούκα στο Δήμο Αθηναίων δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αν επαληθευθούν τα αποτελέσματα ο κ. Δούκας έχει κερδίσει με διαφορά άνω των 10 μονάδων.

Με ενσωμάτωση στο 33% ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 55,49% και ο Κώστας Μπακογιάννης – φαβορί μέχρι πρότινος – ακολουθεί με 44,51%.

Φαίνεται ότι η συσπείρωση στην υποψηφιότητα Δούκα όσων ήταν εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη απέδωσε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει ανοιχτά τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Ανατροπή και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: »Σαρώνει» ο Κουρέτας τον Αγοραστό

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου αναμενόταν μεγάλο ντέρμπι, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, μεγάλο προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Δημήτρης Κουρέτας έναντι του Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουρέτας καταγράφει ποσοστό 58,75%, ενώ ο Κώστας Αγοραστός 41,25%, με την ενσωμάτωση στο 34,96%.

Μεγάλη νίκη Αγγελούδη με 65% δείχνει το exit poll του δήμου Θεσσαλονίκης

Μεγάλη επικράτηση του Στέλιου Αγγελούδη επί του Κωνσταντίνου Ζέρβα δείχνει το exit poll της εταιρείας Interview στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Βάσει της εκτίμησης αυτής, νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλέγεται ο κ. Αγγελούδης.

Σύμφωνα με το exit poll, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» λαμβάνει από 63% έως 67% (μέση τιμή 65%) έναντι 33% έως 37% (μέση τιμή 35%) του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων είναι στις 26 μονάδες (63% Αγγελούδης – 37% Ζέρβας) και η μεγαλύτερη είναι στις 34 μονάδες (67% Αγγελούδης – 33% Ζέρβας).

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο ο κ. Ζέρβας είχε τερματίσει πρώτος 27,33% ακολουθούμενος από τον κ. Αγγελούδη που έλαβε 25,74%.