Μόνο η εκλεγμένη διοίκηση ανταποκρίθηκε στο τελεσίγραφο της Επιτροπής Διαφάνειας

Νέα Υόρκη.- Μόνο το εκλεγμένο και εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ανταποκρίθηκε στο τελεσίγραφο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και το βράδυ της Παρασκευής, 13ης Οκτωβρίου 2023 παρέδωσε τα κατάστιχα της Ομοσπονδίας.

Η φερόμενη ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας, υπό την ηγεσία του Δημητρίου Καλαμαρά και του Νίκου Διαμαντίδη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ξεκίνησε με όρεξη την δουλειά, αλλά τις έξι τελευταίες εβδομάδες δέχτηκε αρκετές παρενοχλήσεις με συνέπεια το έργο τους να βρίσκεται στο Σημείο Μηδέν.

Το συμφωνητικό παράδοσης των κατάστιχων της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργόπουλος, όπως αναφέρεται και στο συμφωνητικό που υπέγραψαν οι κ.κ. Γεώργιος Κίτσιος και Γιώργος Μεϊντάσης εκ μέρους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. παρέδωσε τους τέσσερις τόμους των Μητρώων των Συλλόγων, καθώς επίσης το βιβλίο των πρακτικών των συσκέψεων του Διοικητικού Συμβουλίου και το Βιβλίο των γενικών Συνελεύσεων της Ομοσπονδίας.

Τα βιβλία – βάσει της συμφωνίας – παραδόθηκαν αποκλειστικά και μόνο στην εν λόγω επιτροπή και ουδείς άλλος πέραν της Επιτροπής δικαιούται να έχει πρόσβαση σ΄ αυτά.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου η Επιτροπή – βάσει του συμφωνητικού – πρέπει να επιστραφούν στου κατόχους τους.

Τα βιβλία αυτά πρέπει να διατηρηθούν σε ασφαλή χρηματοκιβώτιο. Μέχρι η Ομοσπονδία να αποκτήσει μεγάλο χρηματοκιβώτιο. Την φύλαξη των βιβλίων ανέλαβαν να φυλάξουν στα σπίτια τους οι κ.κ. Γεώργιος Κίτσιος και Γεώργιος Μεϊντάσης.

Το γεγονός ότι η πλευρά Καλαμαρά δεν ανταποκρίθηκε στο τελεσίγραφο και δεν παρέδωσε τα κατάστιχά της καταγράφηκε ως προσπάθεια κωλυσιεργίας.

Ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής Γεώργιος Κίτσιος  επεσήμανε ότι ως ανεξάρτητη επιτροπή δεν δέχονται συμβουλές από κανέναν, πόσο μάλλον από αυτούς που ευθύνονται για τον εμφύλιο σπαραγμό και για τον διασυρμό της Ομοσπονδίας.

Κάλεσε την πλευρά Καλαμαρά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και αντί να βάζουν τρικλοποδιές να διευκολύνουν το έργο τους.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως επεσήμανε ο κ. Κίτσιος, είναι αποφασισμένη να μην δεχτεί μύγα στο σπαθί της, να φέρει εις πέρας το έργο της ούτως ώστε να συγκληθεί η λυτρωτική γενική συνέλευση.

Πηγή:anamniseis.net