Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Αστόρια

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας

ΝέαΥόρκη.- Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Στέφανου Κασσελάκη το απόγευμα του Σαββάτου, (21ης Οκτωβρίου 2023, και ώρα 5.00 μ.μ.) σε ανοικτή συγκέντρωση που θα  διοργανωθεί στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην διεύθυνση 20-41 Steinway Street, στην Αστόρια. Το ενδιαφέρον είναι πολλών διαβαθμίσεων. Πρώτο, είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στην ομογένεια τόσο ως ομογενής όσο και με την ιδιότητα του προέδρου ελληνικού κόμματος. Δεύτερο, η κατάσταση έντασης που επικρατεί στα εσωτερικά του κόμματος της πλατείας Κουμουνδούρου, μετά την επικράτρηση Κασσελάκη, και η οποία θα περάσει από το τέστ της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (διαδικτυακά με ζοουμ θα μιλήσει ο Πρόεδρος από την Αμερική) προκαλεί επιφυλάξεις ως προς τη συμμετοχή ομογενών, αυτό παρά και την μεγάλη κινητοποίηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστόρια.

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που αρχηγός ελληνικού κόμματος θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση και όχι -ως συνηθίζουν- σε κλειστή εκδήλωση του Προξενείου…

Η ομιλία θα έχει θέμα “Χτίζουμε ένα ισχυρό Μέλλον” και διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Κασσελάκης,  κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της ομογένειας και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μιλήσει στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Χάρβαντ καθώς επίσης και στο Κολλέγιο του Κουίνς όπου υπάρχει το Αρχείο και Κέντρο Έρευνας της Ελληνοαμερικανικής Πραγματικότητας με την επωνυμία «Hellenic American Project» με ιδρυτή και διευθυντή τον καθηγητή κοινωνιολογίας, Δρ. Νίκο Αλεξίου καθώς επίσης και το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο ετοιμάζεται να εορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο του.