Προετοιμασίες για το φιλανθρωπικό γεύμα των Ευχαριστιών από τους Ελληνοαμερικανούς Ιδιοκτήτες

Οι ποροετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών σε μοναχικούς ή άπορους πολίτες της Νέας Υόρκης θα προσφέρει και φέτος ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, ανήμερα της μεγάλης εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οπως ανέφερε  ο οργανωτικός πρόεδρος του Γεύματος -και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου- Γιώργος Αλεξίου, οι διαδικασίες συγκέντρωσης των δωρεών έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως επίσης και ο συντονισμός των εθελοντών, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε θέση να εξυπηρετήσουν το κοινό.

«Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες. Συγκεντρώνουμε τα χρήματα και έχουμε αρκετούς εθελοντές. Θα έχουμε πρόγραμμα και όποιος έρχεται και μπορεί, είναι ευπρόσδεκτος να μας βοηθήσει. Είναι μια δράση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο στους ομογενείς», τόνισε ο κ. Αλεξίου, που υπήρξε από τους πρωτοστάτες της καθιέρωσης της φιλανθρωπικής αυτής δραστηριότητας, η οποία πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων εδώ και 30 χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξίου διευκρίνισε πως το μοντέλο που καθιερώθηκε την περίοδο της πανδημίας, κατά το οποίο όσοι προσέρχονται λαμβάνουν τις μερίδες ως εξωτερικές παραγγελίες και δεν συνεστιάζονται στην αίθουσα, θα ακολουθηθεί και φέτος, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μεταδοτικότητα της Covid-19 ή άλλων παρεμφερών ιώσεων.

«Εμείς προχωράμε όπως κάναμε και πέρυσι. Οι μερίδες θα παραδίδονται to-go γιατί φοβόμαστε τον κορωνοϊό. Πέρυσι, με τον ίδιο τρόπο, δώσαμε περίπου 1100 μερίδες», είπε ο κ. Αλεξίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γεώργιος Κίτσιος, επεσήμανε πως ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα πρώτο σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ οι διαδικασίες είναι ήδη δρομολογημένες μετά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

«Από την 1η Οκτωβρίου, στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε χρήματα. Συγκεντρώσαμε, με την πρώτη μας προσπάθεια, πάνω από 23.000 δολάρια. Αυτή την εκδήλωση τη διοργανώνουμε εδώ και 32 χρόνια. Θα σερβίρουμε φαγητό και θα το κάνουμε όπως πέρυσι. Μετά την πανδημία μαγειρεύουμε μέσα, βάζουμε μερίδες σε σακούλες και τα μοιράζουμε στην πόρτα. Η απόφαση από το Συμβούλιο είναι να γίνει πάλι έτσι, διότι μας διευκολύνει περισσότερο», τόνισε ο κ. Κίτσιος, προσθέτοντας πως άπαντες θα είναι ευπρόσδεκτοι, με την υποσημείωση ότι πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον, άρα όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να προσέρχονται.

«Παλαιότερα πηγαίναμε στα σπίτια και δίναμε γαλοπούλες σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να έρθουν εκεί. Φέτος δεν έχουμε το προσωπικό, όμως, όσοι δεν μπορούν, στέλνουν ανθρώπους και τα παίρνουν οι ίδιοι», προσέθεσε ο κ. Κίτσιος.

Στην εκδήλωση αναμένεται να προσκληθούν, μεταξύ άλλων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή:ekirikas.gr