ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα «φίλια πυρά» στον Στέφανο Κασσελάκη και το τηλεφώνημά του στον Δημήτρη Βίτσα

Αθήνα.- Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την τελική μάχη ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τα στελέχη της «Ομπρέλας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ιδιαίτερα δραστήριος, καθώς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και στην συνέχεια συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, αλλά και με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν βρεθεί στην Λάρισα, όπου και άκουσε από τον περιφερειάρχη τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των αποζημιώσεων, συνάντησε τους γονείς, τα αδέλφια και τους συντρόφους των παιδιών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε, μάλιστα, για την πορεία των ερευνών.

Σε ανάρτηση του, μάλιστα, ανέφερε: «Είπα σήμερα στους συγγενείς των θυμάτων ότι τα Τέμπη δεν είναι προσωπικό – οικογενειακό τους ζήτημα. Είναι εθνικό – κοινωνικό ζήτημα. Γιατί δεν μπορεί μία κοινωνία να ανέχεται τη μη απόδοση δικαιοσύνης. Πρόσθεσα ότι δεν είναι μόνοι. “Μόνοι μας είμαστε”, με διέκοψαν. Τους καταλαβαίνω. Θέλω όμως να γνωρίζουν ότι ως Στέφανος προσωπικά αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση θεσμικά, θα κάνουμε τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα είμαστε δίπλα τους για όσο καιρό χρειαστεί. Για χρόνια; Για χρόνια».

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε την Παρασκευή το θέμα της διαγραφής των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Φίλη, του Πάνου Σκουρλέτη, του Δημήτρη Βίτσα και του Στέφανου Τζουμάκα να παραπεμφθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Πάντως, και χθες συνεχίστηκε η σκληρή κριτική των στελεχών της «Ομπρέλας» προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρέας Ξανθός, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανέφερε ότι:

«Ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο, με αμφιλεγόμενο πολιτικό και επιχειρηματικό παρελθόν, με αμετροέπεια και συνεχή αυτοαναφορικότητα, χωρίς καμιά οργανική σχέση με την Αριστερά αλλά και την ελληνική κοινωνία, δεν έχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το “εγχείρημα Κασσελάκη” είναι εγγενώς και εξ αρχής υπονομευμένο. Γιατί:

1. Δεν σέβεται το αξιακό, προγραμματικό και δημοκρατικό κεκτημένο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που παρά τα προβλήματα του και τις παθογένειες ενός αρχηγικού κόμματος είχε κατοχυρώσει μια κουλτούρα συλλογικής λειτουργίας και πάντα το “εμείς” ήταν ισχυρότερο του “εγώ”

2. Δεν μπορεί -επειδή είναι “ξένο σώμα” και όχι “σαρξ εκ της σαρκός” της Αριστεράς όπως ο Αλέξης Τσίπρας- να εμπνεύσει τους πολιτικά “εγγράμματους” αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες

3. Το αφήγημα του “νέου και άφθαρτου” αποδομείται από την τελείως αναξιόπιστη ηγετική ομάδα που εντελώς τυχοδιωκτικά τον περιβάλλει, η οποία εκπροσωπεί ό,τι πιο παλαιοκομματικό, παρωχημένο και κοινωνικά απωθητικό διαθέτει σήμερα το κόμμα. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η διάρρηξη των σχέσεων εκπροσώπησης με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, θα ενισχυθεί στο έπακρο γιατί οι βασικοί του συντελεστές είναι οι «άνθρωποι του Προέδρου».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, από την άλλη, υπερασπίστηκε την ενότητα του κόμματος λέγοντας:

«Ένα μήνα μετά, η εικόνα που εκπέμπουμε δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών. Δημόσιες αντεγκλήσεις, καβγάδες του πληκτρολογίου, υπέρβαση των ορίων κριτικής στον νέο πρόεδρο και μάλιστα από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, διάφορα υπερεγώ πάνω από το εμείς. Συνεπώς, επείγει να βγούμε το συντομότερο δυνατό από το σημερινό αδιέξοδο και να οργανώσουμε με εξωστρέφεια και σχέδιο τις κρίσιμες πολιτικές και κοινωνικές μάχες, ανταποκρινόμενοι όπως αρμόζει στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Διότι από τη σημερινή κατάσταση δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι εντός του κόμματος. Μόνος ηττημένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μόνος κερδισμένος ο κ. Μητσοτάκης».

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο υπό διαγραφή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας για τις εξελίξεις στο κόμματος και τον Στέφανο Κασσελάκη, αν και τόνισε ότι «η υποταγή δεν είναι επιλογή».

Και πρόσθεσε: «Με πήρε τηλέφωνο στη γιορτή μου ο κ. Κασσελάκης, ανταλλάξαμε ευχές και μου είπε πόσο με εκτιμά. Δεν μιλήσαμε για το εάν θα πάρει πίσω τις διαγραφές. Θεωρώ πως είναι ένας ευγενής άνθρωπος που απλά με πήρε να μου δώσει τις ευχές του για τη γιορτή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: nesit.gr