Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, στην Panhellenic Post για την βράβευση ομογενών με τα βραβεία “Αργώ”

Φωτογραφία: Αριστερά, ο δημοσιογράφος και εκδότης της Panhellenic Post Χρήστος Μαλασπίνας, ο Βραβευθείς ομογενής Σταύρος Νικολάου και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης στο χώρο της δεξίωσης προς τιμή του βραβευθέντος από την Πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής.

Του Χρήστου Μαλασπίνα

Στην προσωπικότητα του βραβευθέντος με τα βραβεία «Αργώ», Έλληνα ομογενή της Νοτίου Αφρικής, Σταύρου Νικολάου (Stavros Nicolaou) αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στην Panhellenic Post, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, στο περιθώριο της δεξίωσης που έγινε σήμερα στην Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής,  προς τιμή του βραβευθέντος  ομογενή.

Μετά το πέρας της Τελετής, που έλαβε χώρα στους πολύ όμορφους  κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας και μπροστά σε  εκλεκτούς προσκεκλημένους,  ο  κ. Χρυσουλάκης, αναφέρθηκε, γενικότερα στο θεσμό των βραβείων «Αργώ» και στην υψηλού επιπέδου Επιτροπή, που  τα απονέμει ενώ τονίζοντας την περηφάνεια που νιώθει για τον απόδημο ελληνισμό,  επεσήμανε ότι ετοιμάζεται η Εθνική στρατηγική  για την Διασπορά (sic) η οποία  σύντομα, όπως είπε, θα παρουσιαστεί  από τον υφυπουργό Εξωτερικών  κ. Γεώργιο  Κώτσηρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΓΓΑΕ&Δ.Δ.  έχουν ως ακολούθως:

Σήμερα είχαμε μία εξαιρετική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Νότιας Αφρικής,  για να τιμήσουμε έναν πολύ διακεκριμένο ομογενή,  τον Σταύρο Νικολάου.  Ο Σταύρος Νικολάου που γεννήθηκε στην Νότια Αφρική, είναι μία από τις πολύ προβεβλημένες προσωπικότητες  Ελλήνων ομογενών  ο οποίος, εκτός από σύμβουλος του Προέδρου,  Cyril Ramaphosa, είναι και εκπρόσωπός του στην Βουλή, αλλά είναι και σύμβουλος στην Αspen Phrmacare Group.

Μάλιστα δε, ο κύριος λόγος που βραβεύτηκε χθες από τα βραβεία «Αργώ» τα οποία  επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  ήταν ότι ο Σταύρος  έκανε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο γιατί αξιοποίησαν  -ενώ δεν υπήρχαν-  τα εμβόλια για τον Covid  και για  το Aids.

Δηλαδή στην ουσία ήτανε η εταιρεία του σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ν. Αφρικής  που επέβαλαν να εμβολιαστούν  οι κάτοικοι πολλών Αφρικανικών χωρών ενώ μέχρι τότε  δεν υπήρχαν εμβόλια και  ο κόσμος πραγματικά πέθαινε.

Έκανε, λοιπόν, ένα τεράστιο έργο και έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές μέσα από αυτές του τις πρωτοβουλίες οι οποίες όπως καταλαβαίνετε  έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Είναι, λοιπόν, μία τεράστια προσωπικότητα η οποία κοσμεί την ελληνική ομογένεια. Ένας  άξιος διάδοχος του Γιώργου Μπίζου.

Ταυτόχρονα,  χθες συμμετείχαμε στα βραβεία «Αργώ» όπου η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας τα στηρίζει. Με τα βραβεία «Αργώ» βραβεύτηκαν οκτώ  συνολικά Έλληνες της Διασποράς  σε οκτώ διαφορετικούς θεματικούς τομείς.  Τα βραβεία «Αργώ»  έχουν ξεκινήσει από τους «Αργοναύτες» όπως τους ονομάζουμε  οι οποίοι  έχουν έδρα τις Βρυξέλλες. Τα βραβεία αυτά  απονέμει κάθε χρόνο  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπάρχει  μία ειδική Επιτροπή η οποία είναι πολύ υψηλού  επιπέδου και έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον να  εντοπίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που διακρίνονται στους 8 αυτούς θεματικούς  τομείς  σε όλο τον κόσμο, και να μπορέσουνε , έτσι, στο πρόσωπό τους να βραβεύσουν τους πολλούς ομογενείς που διακρίνονται  διεθνώς.

Εμείς, ως Γενική Γραμματεία,  είμαστε περήφανοι για τους έλληνες του εξωτερικού. Τους υπηρετούμε και κάνουμε κάθε τι δυνατόν  για να δημιουργήσουμε γέφυρες ανάμεσα  στους ομογενείς μας και στην μητέρα πατρίδα.

Και όπως φάνηκε από τη χθεσινή και τη σημερινή εκδήλωση,  κάτι κάνουμε, κάτι καταφέρνουμε. Και θα κάνουμε ακόμη πολύ περισσότερα. Ετοιμάζεται τώρα η Εθνική στρατηγική  για την Διασπορά,  η οποία  σύντομα θα παρουσιαστεί  από τον υφυπουργό τον κ. Κώτσηρα.   Και έτσι,  λοιπόν,  θα έχουμε πια πιο ολοκληρωμένες  στρατηγικές,  γιατί νομίζω ότι  η διασπορά μας είναι το  διαμάντι το οποίο έχουμε εκτός Ελλάδος.

Αυτούς υπηρετούμε,  και θα κάνουμε κάθε τι για να τους αποδώσουμε αυτό το οποίο πραγματικά τους ανήκει.