Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κώτσηρα, στην τελετή απονομής των Βραβείων «Αργώ» 2023

Γ. Κώτσηρας: Οι Έλληνες του εξωτερικού ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο

Αθήνα.- Την υπερηφάνεια του για τους Έλληνες που μεγαλουργούν στο εξωτερικό και την πολύτιμη συμβολή τους στην προβολή της χώρας μας διεθνώς τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες βράδυ, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τελετή απονομής των Βραβείων «Αργώ», τα οποία δίνονται κάθε χρόνο σε καταξιωμένους Έλληνες του εξωτερικού.

«Οι Απόδημοι Έλληνες, με φάρο τους τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, είναι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες στις νέες τους πατρίδες και έχουν χαράξει τον δικό τους επιτυχημένο δρόμο», ανέφερε– μεταξύ άλλων- ο κ. Κώτσηρας και, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, σημείωσε πως το παράδειγμά τους «ενσαρκώνει την προσπάθεια, την προκοπή και την καταξίωση του Έλληνα στο εξωτερικό και αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο για την Ελληνική Πολιτεία».

Αναγνωρίζοντας την προσφορά των Ελλήνων του εξωτερικού και με στόχο την ενίσχυση της φωνής τους, η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε στην άρση των  περιορισμών στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων, υπενθύμισε ο Υφυπουργός. Πρόσθεσε δε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προχωρά στην κατάρτιση οριζόντιας στρατηγικής για τους Έλληνες της Διασποράς με ορίζοντα τριετίας και με έμφαση στην ελληνομάθεια, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη συνεργασία με την Εκκλησία και την προσέγγιση της νέας Διασποράς.

Καταλήγοντας, ο κ. Κώτσηρας ευχαρίστησε θερμά τόσο τους βραβευθέντες όσο και τους διοργανωτές και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού θεσμού.

Δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία της S Africa

Δεξίωση για τον βραβευθέντα με το βραβείο “Αργώ” ομογενή Stavro Nicolaou στην πρεσβευτική κατοικία της South Africa, δόθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.  Η Panhellenic Post ήταν εκεί και αύριο θα δημοσιεύσουμε πλήρες ρεπορτάζ καθώς και αποκλειστικές συνεντεύξεις τόσο με τον βραβευθέντα ομογενή κ. Nicolaou όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και τον  John Baladakis, Άρχοντα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.