ΑΕΚ: Το συμβόλαιο του Αραούχο και τι ισχύει με Μπακασέτα, Γιαννούλη και Κουρμπέλη

Στο Show Must Go On LIVE με τον Παντελή Διαμαντόπουλο την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στα δεδομένα που αφορούν στο συμβόλαιο του Σέρχιο Αραούχο με την ΑΕΚ, τις συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα. Παράλληλα, εξήγησε πώς έχει η κατάσταση με τον Τάσο Μπακασέτα και την ΑΕΚ, αλλά και τι ισχύει με τον Δημήτρη Γιαννούλη και τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο:

Για τον Σέρχιο Αραούχο: “Ο Αραούχο είναι ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί τελειώνει το συμβόλαιό του, πρώτα απ’ όλα. Υπάρχει το +1, αλλά αυτά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο γιατί ο Αραούχο κι η ΑΕΚ θα προτιμούσαν να γίνει μια επέκταση συνεργασίας. Έχει γίνει η κουβέντα μεταξύ τους. Ξέρει τι του δίνει η ΑΕΚ και δεν είναι άσχημα τα χρήματα, είναι κοντά σε αυτά που του δίνει τώρα. Στο 1.000.000€, λίγο πάνω, λίγο κάτω.

Πάντως είναι ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Για διετία ή τριετία, η ΑΕΚ τού αφήνει την επιλογή. Η κόρη του είναι στη Λας Πάλμας. Αν γυρίσει, θα γυρίσει για τη Λας Πάλμας, για να είναι κοντά με το παιδί του.

Εγώ θα πω ότι πάντα ο Αραούχο πάντα πατάει σε δύο βάρκες σε όλη του την καριέρα στην Ευρώπη. Έχει πει επίσης ότι τελειώνοντας το ποδόσφαιρο, θα ζήσει στην Ισπανία. Είναι το σπίτι του εκεί. Είναι ξεκάθαρα τι θέλει και ποιες είναι οι προτεραιότητές του.

Η βάση του είναι η Λας Πάλμας. Τον θέλει η Λας Πάλμας πίσω; Δεν το ξέρω αυτό. Θα του δώσουν τα χρήματα που θέλει; Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κλείσει αύριο το πρωί, μπορεί όμως να κλείσει και σε πέντε μήνες“.

Για τον Δημήτρη Γιαννούλη: “Πάντα στα δικά της δεδομένα είναι μια περίπτωση που κοιτάει. Τον κοιτούσε και το καλοκαίρι, που ήταν ανέφικτο τότε. Δεν το αποκλείω. Είναι ένας από αυτούς. Η ΑΕΚ θέλει τους διεθνείς. Τον Χατζηδιάκο, πχ, τον ήθελε δύο σερί καλοκαίρια. Τον Αλεξανδρόπουλο είχε κοιτάξει, τον Μαυροπάνο παλαιότερα. Το έχει ψάξει με πολλούς. Θεωρώ πως ναι, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος, μπορεί να γίνει. Με τα χρήματα που παίρνει στη Νόριτς, δεν μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ. Στο 1.900.000€ ετησίως; Δε νομίζω“.

Για τον Τάσο Μπακασέτα: “Η πόρτα είναι πάντοτε ανοιχτή. Ο Μπακασέτας είναι ελεύθερος. Η δική μου πληροφορία είναι ότι το παιδί συζητάει με τη Λάτσιο, δεν ξέρω αν το έχει πει άλλος ή έχει γραφτεί. Υπάρχει εκεί μια πόρτα. Θέλει να πάει στην Ιταλία να παίξει, είναι το πρωτάθλημα που νομίζω πως του ταιριάζει περισσότερο. Νομίζω πως αυτό κοιτάει, ως προτεραιότητα.

Τώρα, αν φτάσουμε στο καλοκαίρι, δεν μείνει ο Αραούχο (το βάζω πολύ στην κουβέντα). Και Αραούχο, και Τσούμπερ και Μπακασέτα δεν ταιριάζει. Δεν γίνεται να βολευτούν όλοι. Αν λοιπόν ο Αραούχο δεν μείνει κι ο Μπακασέτας θέλει να γυρίσει… Με τα λεφτά που είπα, γιατί υπάρχει ένα ταβάνι στο 1.2 – 1.3 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί ξαφνικά να πάρει κάποιος 2 εκατομμύρια στην ΑΕΚ“.

Για τον Δημήτρη Κουρμπέλη: “Ακούστηκε πολύ το καλοκαίρι. Ο Αλμέιδα δεν τρελαινόταν λόγω χαρακτηριστικών. Ο Κουρμπέλης, αυτή την στιγμή, δεν είναι ο παίκτης που θέλει, αγωνιστικά. Ούτε ρεπορταζιακά μού προκύπτει κάπως. Καταρχάς, πρέπει να μείνει κι ελεύθερος“.

Sport24,gr