ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 50 πανεπιστημιακοί από την Θεσσαλονίκη – «Πυρά» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη

Νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με «καρφιά» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Πενήντα πανεπιστημιακοί από την Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης, αφότου ανέλαβε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνεπικουρούμενος από προσωποπαγή ηγετική ομάδα, εκδηλώνει μια αρχηγοκεντρική πολιτική συμπεριφορά».

Τον κατηγορούν επίσης για ανιστόρητες αναφορές, ενώ κάνει μια αναδρομή και σε λάθη που έγιναν – όπως υποστηρίζουν – πριν από την εκλογή Κασσελάκη.

Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν ότι «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πλέον ευρύχωρο πολιτικό χώρο σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και παραδόσεων της Αριστεράς».

Συνεδριάζουν οι «11» για το νέο κόμμα – Ώρα αποχώρησης και για τη Νεολαία

Αυξημένη είναι η κινητικότητα στους κόλπους των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα επόμενα βήματά τους. Τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης «ψαρεύει» συμμάχους εν μέσω διάσπασης στο κόμμα της Κουμουνδούρου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές συνεδριάζουν μες στο Σαββατοκύριακο για την ίδρυση του νέου κόμματος και τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (25.11.23) συγκαλείται το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να πάρει τη… σκυτάλη των αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα θέσουν επί τάπητος όλα όσα αφορούν τον νέο πολιτικό φορέα, όπως το όνομά του, τους ρόλους που θα αναλάβει ο καθένας, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Αλέξη Χαρίτση πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όλα αυτά, ενώ μόλις χθες ο Στέφανος Κασσελάκης «έκλεισε το μάτι» στον Νίκο Κοτζιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο τελευταίος για «διάλογο και συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας».

Στην επιστολή του, άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης σημείωνε ότι «είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων» ώστε να «επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ».

Είχε προηγηθεί το ηχηρό μπρα-ντε-φερ με τους «9» αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απαντώντας στην ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, τη χαρακτήρισαν «χυδαία», κατηγορώντας τον για «θράσος».