Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Εσωσε τον βαθμό με Εραμούσπε!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, οι Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχαν από ένα γκολ με το 1-1 να τους δίνει και από 1 βαθμό. Με τον βαθμό αυτό οι Περιστεριώτες έφτασαν τους 12 και παρέμειναν στην 10η θέση, ενώ οι Γιαννιώτες τους 8 και ανέβηκαν στην 13η, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Κηφισιά, αλλά έχουν κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο τεχνικός του Ατρομήτου Σάσα Ίλιτς ξεκίνησε τους Περιστεριώτες με 4-2-3-1. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, με τον Κεσχρίντα δεξί μπακ, τον Ντε Μποκ αριστερό και τους Ασεβέδο και Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Οι Κούντε και Έντερ ήταν τα αμυντικά χαφ και την τριάδα πίσω από τον Βέργο αποτέλεσαν οι Ρομπάιγ, Κουέν και Καμαρά.

Από την πλευρά του και ο Θανάσης Στάικος προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τον Σόρια δεξί μπακ και τον Τσαούση αριστερό, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Αμυντικά χαφ ήταν οι Καραχάλιος και Ριένστρα και πίσω από τον Μπάλαν ξεκίνησαν οι Ροσέρο, Παμλίδης και Τζίμας.

Πολλές ευκαιρίες αλλά χωρίς γκολ στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που δεν είχε γκολ, αλλά από την άλλη είχε και γρήγορο ρυθμό και πολλές και καλές φάσεις. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βγουν να απειλήσουν αλλά οι Κλέιμαν και Τσιντώτας που είχαν από μία εξαιρετική επέμβαση και τα λάθη των επιθετικών και των δύο ομάδων κράτησαν το μηδέν ως το τέλος.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 13′ με τον Παμλίδη να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα και ο Βέργος έχασε ευκαιρία σε μια φάση που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά αν έμπαινε γκολ σίγουρα θα υπήρχε εξέταση του VAR.

Από εκείνο το σημείο ως το 34′ είχαμε επίσης γρήγορο ρυθμό και τελικές προσπάθειες, αλλά στο λεπτό αυτό χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παμλίδη να βγαίνει απέναντι από τον Τσιντώτα και τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να τον νικάει. Έξι λεπτά αργότερα σειρά για μεγάλη επέμβαση πήρε ο Κλέιμαν με τον Ισραηλινό να νικάει τον Βέργο και να κρατάει το μηδέν.

Ένα λάθος και γκολ για τον Ατρόμητο με τον Ρομπάιγ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ακόμα πιο εντυπωσιακά το παιχνίδι χάνοντας με το καλημέρα μεγάλες ευκαιρίες. Για την ακρίβεια ο Ατρόητος ήταν που έχασε τις μεγαλύτερες, με αποκορύφωμα την διπλή στο 59′ με τον Κλέιμαν να νικάει με εντυπωσιακό τρόπο τους Αγκιμπού αρχικά και Ρομπάιγ εν συνεχεία.

Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε και το γκολ για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα ο Εραμούσπε στην προσπάθειά του να διώξει, ουσιαστικά έκανε ασίστ στον Ρομπάιγ με τον Γάλλο απέναντι από τον Κλέιμαν να τον νικάει κάνοντας έτσι το 1-0 για τους «κυανόλευκους».

Μία φάση στο δεύτερο ο ΠΑΣ και 1-1 με τον Εραμούσπε

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως προείπαμε ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος του ματς βάζοντας γκολ και χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες, καθώς εκτός από την διπλή επέμβαση του Κλέιμαν, είχαμε 81′ την απίστευτη στιγμή στο 81′ με τον Ασεβέδο να κάνει το σουτ και τον Σόρια να διώχνει πάνω στην γραμμή. Εκεί που οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς μπροστά και πίεζαν, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 83′.

Συγκεκριμένα ο Λέο Μπατίστ μπήκε σε μια ανύποπτη φάση στην περιοχή, ο Ντε Μποκ τον μάρκαρε άτσαλα ανατρέποντάς τον με τον Πολυχρόνη να δίνει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο σπεσιαλίστα Εραμούσπε κάνοντας έτσι το 1-1. Ένα 1-1 που έμεινε ως το τέλος με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ να παίρνουν από 1 βαθμό.

MVP: Με την λογική του ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζοντας εκτός έδρας είναι περισσότερο ικανοποιημένος με το 1-1, θα βάλουμε ως πολυτιμότερο τον Εραμούσπε όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά συνολικά για την παρουσία του.

Στο ύψος του: Εδώ είναι οι δύο τερματοφύλακες. Οι Τσιντώτας και Κλέιμαν ήταν εξαιρετικοί και ο βασικός λόγος που το ματς αυτό έμεινε στο 1-1 και δεν μπήκαν περισσότερα γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Αδύναμος κρίκος δεν υπήρξε σε ένα ματς που όσοι το είδαν μόνο ευχαριστημένοι θα έμειναν από το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες.

Η «γκάφα»: Στην γκάφα θα βάζαμε την φάση του πέναλτι με τον Ντε Μποκ να πέφτει άτσαλα και να ανατρέπει τον Λέο Μπατίστ.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Πολυχρόνη. Η φάση του πέναλτι ήταν καθαρή, ενώ καμία ομάδα δεν διαμαρτυρήθηκε για κάτι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο καλύτερο ίσως παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψαν και με το παραπάνω με το 1-1 να ευχαριστεί, αλλά και να αδικεί και τους δύο. Ένα 1-1 που σε μεγάλο βαθμό υπάρχει επειδή οι Τσιντώτας και Κλέιμαν έκαναν μεγάλες επεμβάσεις.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ (79′ Έρλινγκμαρκ), Ρομπάιγ (88′ Γιουμπιτάνα), Κούεν (67′ Ντιρκς), Καμαρά, Βέργος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (90+1′ Τζίνο), Ροσέρο, Παμλίδης, Τζίμας (70′ Γκάρο), Μπάλαν (70′ Λέο).

Πηγή:gazzetta.gr