Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: Ισοπαλία σε ματς με τρία πέναλτι, δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα γκολ και διακοπή μιας ώρας λόγω επεισοδίων

Βόλος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε παιχνίδι που διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, όταν στις καθυστερήσεις υπήρξαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των οπαδών των ερυθρολεύκων, καθώς και χρήση χημικών που έστειλε παίκτες και διαιτητές στα αποδυτήτρια.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το επεισοδιακό ματς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στον Βόλο και τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που συνέβησαν μεταξύ τω οπαδών στο πέταλο και της Αστυνομίας, με την διακοπή να διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Η αναμέτρηση είχε από μία αποβολή για κάθε ομάδα, τρία πέναλτι, ένα αυτογκόλ και δύο γκολ του Ολυμπιακού μετά το 2-2 που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ μέσω VAR.

Στο 20ο λεπτό ο Μωραΐτης άνοιξε το σκορ μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη στην εκτέλεση πέναλτι του παίκτη του Βόλου, με τους ερυθρόλευκους να έχουν μείνει με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Ρέτσου. Ο Ελ Κααμπί στο 44′ έφερε την ισοφάριση από την άσπρη βούλα, με τους Θεσσαλούς αργότερα να μένουν επίσης με δέκα εξαιτίας αποβολής του Μύγα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 51′ ο Μωραΐτης έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Βόλο, πάλι από εκτέλεση πέναλτι, ενώ αμέσως μετά στο 54′ ο Καλογερόπουλος με αυτογκόλ έκανε το 2-2.

Στο 65′ οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα με τον Μασούρα, ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 89ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά με τον Ελ Κααμπί, ωστόσο ούτε αυτό το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί.

Το ματς

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν αρκετά γεμάτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν κατάφερνε να απειλήσει ουσιαστικά, με την πιο καλή του στιγμή να είναι ένα σουτ του Φορτούνη στο 15′ το οποίο πέρασε άουτ. Στο 17′ ο Γκαρσία πάτησε στην περιοχή βγαίνοντας τετ α τετ και έπεσε μετά το μαρκάρισμα του Ρέτσου.

Στην αρχή ο Παπαπέτρου δεν έδωσε κάτι, ωστόσο ειδοποιήθηκε από τον VAR, τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ, έδωσε πέναλτι και αποβολή του Ρέτσου. Στο 20′ πλέον ο Μωραΐτης εκτέλεσε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, όμως ο ποδοσφαιριστής των Θεσσαλών πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δυσκολευόταν σημαντικά να απειλήσει την εστία του Κόστιτς. Στο 34′ ο Μασούρας τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Βόλου. Στο 39′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κόστιτς έκανε την έξοδο και χτύπησε τον Μπιανκόν στο πρόσωπο πάνω στη φάση.

Γι’ ακόμη μία φορά ο Παπαπέτρου τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ και έδωσε πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Κόστιτς και έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις οι Θεσσαλοί είχαν καλή στιγμή με τελική του Κόμπα, ενώ στο 45+13′ ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μύγας γκρέμισε τον Κώστα Φορτούνη στη μεσαία γραμμή, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι αποβλήθηκε.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν εκρηκτικό. Στο 51ο λεπτό είχαμε και τρίτο πέναλτι στο παιχνίδι. Ο Μωραΐτης τσιμπάει την μπάλα στην περιοχή και ο Ιμπόρα τον γκρέμισε, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα. ορ. Ο Γκαρσία σημάδευσε στο κέντρο της εστία, ο Πασχαλάκης επέλεξε γωνία και έτσι το 2-1 ήταν γεγονός.

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 54′. Ο Ροντινέι ντρίμπλαρε ωραία, έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Καλογερόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 62ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα με τον Μασούρα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR, το οποίο είχε πολλή δουλειά στην αναμέτρηση, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Αμφότερες οι δύο πλευρές είχαν ευκαιρίες για ακόμη ένα τέρμα, ενώ στο 82′ έγινε έλεγχος για ενδεχόμενο πέναλτι πάνω στον Ιμπόρα, χωρίς όμως να δίνεται κάτω. Στο 89′ οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ξανά δίχτυα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Αραμπί πήρε κεφαλιά αριστερά στην περιοχή, με τον Κααμπί με το κεφάλι να σκοράρει. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε ξανά, για οφσάιντ του Αραμπί κατά την εκτέλεση του φάουλ.

Στη συνέχεια υπήρξαν τα επεισόδια που προκάλεσαν την διακοπή σχεδόν μίας ώρας. Όταν οι παίκτες επέστρεψαν, παίχτηκαν κάποια δευτερόλεπτα και το ματς ολοκληρώθηκε.

  • ΒΟΛΟΣ: Kόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Άλχο, Κόμπα, Μωραΐτης, Γκαρσία
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Καμαρά, Ιμπόρα, Μπιέλ, Μασούρας, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Πηγή:sports24.gr